Το Panic Button επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το Panic Button, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Yπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας –Αλεξάνδρας Κεφάλα.

Η επέκταση της εφαρμογής του Panic Button

αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες.

Τι είναι το Panic Button

Το Panic Button είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα  του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε: «Η επέκταση της χρήσης της εφαρμογής Panic Button σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή αυτή παρέχει, πλέον, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια, άμεσα και διακριτικά. Τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Ελληνική Αστυνομία, βρισκόμαστε δίπλα στα θύματα, ώστε να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη και προστασία, κινητοποιώντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιπτώσεις βίας. Διαρκώς, επικαιροποιούμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΧαλκίδα - Δολοφονία 62χρονης: «Πρώτα την έριξε από την σκάλα - Την αποτελείωσε με το μαχαίρι»Πανελλαδικές: Το πρόγραμμα και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΤο νησί των Δωδεκανήσων που έχει «κλέψει» τις καρδιές των Ολλανδών
Keywords
Τυχαία Θέματα