Σκιάθος: Ζητούν έως 2.500 ευρώ για ενοικίαση σπιτιού από γιατρούς που υπηρετούν στο νησί

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα προκαλεί η απαράδεκτη αντιμετώπιση των γιατρών που υπηρετούν τους θερινούς μήνες στο νησί της Σκιάθου αφού τους ζητούν έως και 2.500 ερυώ για την ενοικίαση σπιτιού.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τους ντόπιους επιχειρηματίες να πάψουν να αντιμετωπίζουν σαν τουρίστες του γιατρούς που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποκαλύπτοντας τι συμβμαίνει στο νησί. 

Ο κ.Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω

σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού.

Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως). 

“Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς – γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Related...Η Ελλάδα απορροφά μόλις 100εκατ. από τα 44δισ. € που επενδύονται στην ΕΕ για κλινικές μελέτεςΣε ποιες χώρες (που δεν θα το πιστεύετε) είναι πιθανότερο να έχετε γυναίκα αφεντικόΤο νησί των Δωδεκανήσων που έχει «κλέψει» τις καρδιές των Ολλανδών
Keywords
Τυχαία Θέματα