«Emilia Perez»: Η ανατρεπτική ιστορία του Μεξικανού γκάνγκστερ που συζητήθηκε στις Κάννες

Σελένα Γκόμεζ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ζόι Σαλντάνα, Ζακ Οντιάρ, Κάρλα Σοφία Γκασκόν, Φεστιβάλ Καννών, 18 Μαΐου 2024. (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Από το μέχρι στιγμής μάλλον άτονο 77ο Φεστιβάλ Καννών, η ταινία που έχει περισσότερο συζητηθεί και εισπράξει το πιο παρατεταμένο χειροκρότημα -πάνω από 11 λεπτά-, είναι το musical crime comedy (ναι, όλα αυτά μαζί) «Emilia Perez» του βετεράνου των Καννών, Ζακ Οντιάρ.  

Στο επίκεντρο της τολμηρής, ισπανόφωνης ταινίας βρίσκονται

τρεις γυναίκες, η Ρίτα (Ζόι Σαλντάνα), η Τζέσι (Σελένα Γκόμεζ) και ο χαρακτήρας του τίτλου, η Εμίλια Πέρεζ (Κάρλα Σοφία Γκασκόν), που δένονται για πάντα από τις τραυματικές εμπειρίες τους με το καρτέλ της Πόλης του Μεξικού.

Η Ρίτα, δικηγόρος με προσόντα αλλά υποτιμημένη στην εταιρεία που εργάζεται, γίνεται αποδέκτης μίας απροσδόκητης πρότασης, όταν ο αρχηγός του καρτέλ Manitas την προσλαμβάνει για να τον βοηθήσει να αποσυρθεί από την επιχείρησή του και να πραγματοποιήσει το σχέδιο που ετοιμάζει κρυφά εδώ και χρόνια: να κάνει αλλαγή φύλου και να γίνει η γυναίκα που πάντα ονειρευόταν.

Θα είναι η αρχή μίας σχέσης που θα έχει και συνέχεια, όταν χρόνια αργότερα, η Εμίλια θα επιστρέψει στην Πόλη του Μεξικού, υποδυόμενη την αδερφή του Manitas, για να μείνει κοντά στα παιδιά της που ζουν με την πρώην σύζυγό της, Τζέσι.

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Και μπορεί σύμφωνα με το Associated Press, το «Emilia Perez» να διαθέτει δύο σταρ, την Σελένα Γκόμεζ και τη Ζόι Σαλντάνα, όμως η αποκάλυψη της ταινίας είναι η 52χρονη Ισπανίδα τρανς ηθοποιός Κάρλα Σοφία Γκασκόν, που παίζει τόσο τον αδίστακτο Manitas, όσο και την καλοκάγαθη Εμίλια. «Ήταν δύσκολο στην αρχή. Δεν ήθελα να παίξω το ρόλο του Manitas. Ήθελα μόνο να παίξω το ρόλο της Εμίλια. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να πείσω τον εαυτό μου ότι μπορούσα να κάνω και τα δύο», δήλωσε η Γκασκόν. 

Η ταινία, που θίγει ζητήματα προσωπικής αλλαγής, ακολουθεί τη Ρίτα και την Εμίλια σε πολλά χρόνια και πολλές χώρες. Τα τραγούδια υπογράφει η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Camille.

Ο κριτικός του Hollywood Reporter, David Rooney έκανε λόγο για ένα υπόγειο ρεύμα «αλμοδοβαρικού χιούμορ, μαζί με στιγμές μελοδράματος, νουάρ, κοινωνικού ρεαλισμού, έναν υπαινιγμό τηλενουβέλας και μια κλιμάκωση με σασπένς...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η συγκίνηση του Κέβιν Κόστνερ στις Κάννες

H Ντέμι Μουρ στις Κάννες με την ταινία «The Substance»

Το μαγικό Μακόντο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ελπίζει στο Netflix

Keywords
Τυχαία Θέματα