ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη - Δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη εάν θα συμμετάσχουν τα ΜΜΜ

ADEDY

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιεί τη Τρίτη η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης”.

Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά ενώ για τις 11 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετέχουν στην απεργία.

Την

συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικεί επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση. 

Το διεκδικητικό πλαίσιο όπως ο ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ είναι:

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
-Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές». 

Related...Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι μετά τις εξελίξεις σε Ιράν και Σαουδική ΑραβίαΧωρίς "ταβάνι" οι τιμές ακινήτων-Οι περιοχές της Αττικής με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον
Keywords
Τυχαία Θέματα