Το «μυστήριο» γύρω από σπάνιο θαλάσσιο ζώο που βρέθηκε στις ακτές του Texas City μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ

Το μυστήριο ενός κρυμμένου θαλάσσιου τέρατος που παρασύρθηκε από τον τυφώνα Χάρβεϊ, λύθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την Guardian.

Η επιστήμονας Preeti Desai βρήκε το σπάνιο είδος ψαριού σε μια παραλία στο Texas City μετά την καταστροφική καταιγίδα Χάρβεΐ και ζήτησε από τους χρήστες του Τουίτερ να τη βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του ζώου.

Πολλοί έγραψαν ότι μοιάζει
με το “τέρας” από τη σειρά ταινιών Tremors, τον δρ. Finkelstein της Disney σε μορφή χελιού, μέχρι που τις φωτογραφίες είδε ο δρ. Kenneth Tighe, βιολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian.

Ο δρ Tighe ταυτοποίησε το θαλάσσιο ζώο ως φίδι-χέλι αλλά προειδοποίησε πως μια ακριβής ταυτοποίηση ήταν δύσκολη από τη στιγμή που δεν υπήρχε η ουρά.

Το φίδι-χέλι είναι λιγότερο από ένα μέτρο σε μήκος και συνήθως κρύβεται σε υφάλους στον ωκεανό, ανάμεσα στα 30 με 90 μέτρα βάθους. Πιθανόν να εκτοπίστηκε από τη συνηθισμένη κατοικία του από την κακοκαιρία.

Η επιστημονική ονομασία του χελιού είναι Aplatophis chauliodus που αποδίδεται ως “φοβερό φίδι”.

Okay, biology twitter, what the heck is this?? Found on a beach in Texas City, TX. #wildlifeid pic.twitter.com/9IUuuL65qh

— Preeti Desai (@preetalina) September 6, 2017

Πηγή: Guardian
Keywords
Τυχαία Θέματα