Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα οι «πρωταγωνιστές» της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Μπορεί τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αποτελούσαν το 2016 μόλις το 0,57% της διεθνούς παραγωγής (ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί στο 0,86% το 2017), ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να αποδέχεται πως αποτελούν το μέλλον, αν κρίνει κανείς από την έμφαση που έδωσαν σε αυτά οι εταιρείες που εμφανίστηκαν στην ΙΑΑ- την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι εταιρείες φαίνονται να ποντάρουν σε οχήματα και τεχνολογίες χαμηλών ρύπων,
σε έναν χώρο ο οποίος επηρεάζεται από το πρόσφατο σκάνδαλο ρύπων (Dieselgate) της Volkswagen, αλλά και την αλλαγή της στάσης κυβερνήσεων διεθνώς απέναντι στα ηλεκτροκίνητα. Σημειώνεται επίσης πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανοίγοντας την έκθεση, δήλωσε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει τη φήμη της, η οποία έχει πληγεί από το σκάνδαλο.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα του ειδικού Τύπου τονίζουν ότι φέτος οι εταιρείες φαίνονται να επικεντρώνουν στο να δείξουν στον κόσμο όχι τα οχήματα και τις τεχνολογίες του παρόντος, αλλά του κοντινού μέλλοντος- και ιδιαίτερα των μέσων της επόμενης δεκαετίας. Ως εκ τούτου, πολλά είναι τα εντυπωσιακά concept οχήματα που επιδεικνύονται- ενώ δεν λείπουν και τα εντυπωσιακά supercars.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα