Πούτιν: Η Δύση προκάλεσε την κρίση στην Ουκρανία

Η Δύση ήταν αυτή που προκάλεσε την κρίση στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς εξετάζει μια σειρά γαλλογερμανικών προτάσεων για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών.

Τα κράτη της Δύσης αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ, εξαναγκάζοντας άλλες χώρες να επιλέξουν μεταξύ αυτών και της Ρωσίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε αιγυπτιακή εφημερίδα.

Η Ρωσία
διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί αποστολής στρατευμάτων και προμηθειών προς υποστήριξη των ανταρτών. Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 5.300 ανθρώπους, και εκτοπίσει 1,5 εκατ. από τις εστίες τους.

Τουλάχιστον εννιά Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους, μεταδίδει το BBC, με τις σφοδρότερες συγκρούσεις να επικεντρώνονται γύρω από την πόλη του Ντεμπάλτσεβε, κοντά στο Ντόνετσκ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβησαν στη Μόσχα την Παρασκευή για συνομιλίες περί τερματισμού των εχθροπραξιών. Οι ακριβείς προτάσεις δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο θεωρείται ότι το βασικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης 50-70 χλμ γύρω από το τωρινό μέτωπο.

Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου διέψευσε ισχυρισμούς από ΜΜΕ ότι η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι θα ενταθούν οι κυρώσεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία. «Ουδείς μίλησε στον πρόεδρο σε τόνο τελεσιγράφου- και δεν θα μπορούσε να το κάνει, ακόμα και αν το ήθελε» είπε σχετικά ο Ντμίτρι Πέσκοφ.
Keywords
Τυχαία Θέματα