Ο Βαρουφάκης θυμήθηκε το "yesman" του Ανδρέα Παπανδρέου!

Οι ιστορικές αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτές που ξεχωρίζουν από τη σημερινή ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή.

Περιγράφοντας τις θέσεις που θα εκφράσει στο κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: "Σε αυτές τις δυσάρεστες αίθουσες των Βρυξελλών θα πάω έχοντας στο νου μου την αγωνία του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει και να κρατήσει τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Θα έχω στο μυαλό μου την κριτική του ΚΚΕ για τα καρτέλ. Θα έχω όμως στο μυαλό μου και το μάθημα του Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ότι τον yesman δεν τον σέβεται ούτε αυτός στον οποίο λέει συνέχεια yes. Θα πω το «ναι» σε κάθε έντιμη και λογική πρόταση που δεν βαθαίνει την κρίση. Ούτε yesman ούτε noman λοιπόν" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης εκφράζοντας την ευχή να έχει στο Eurogroup τη στήριξη όλων των πτερύγων της Βουλής.

Είπε ακόμα τα εξής: "Ζητάμε τα αυτονόητα! Τη λαϊκή εντολή που λάβαμε, δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε του κεφαλιού μας. Υπάρχουν ακόμα 18 λαϊκές εντολές που έχουν λάβει τα άλλα κράτη. Αν καθίσουμε όμως όλοι μαζί και βάλουμε το πρόγραμμα απέναντι, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμφωνήσουμε" είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι συμφωνεί με το 70% του προγράμματος, όμως το υπόλοιπο 30% είναι καταστροφή,.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα - γέφυρα που διεκδικεί η κυβέρνηση, είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτού δεν θα γίνει καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό ή θα θέσει σε κίνδυνο το πλεόνασμα.

Τέλος, Ο Υπουργός Οικονομικών επέμεινε στη λάθος συνταγή της τρόικα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν επρόκειτο για ένα πικρό αλλά θεραπευτικό φάρμακο θα έλεγα να το καταπιούμε. Όμως αυτό τα φάρμακο έχει προκαλέσει μετάσταση στον καρκίνο της κρίσης και την έχει εξαπλώσει σε όλη την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα