Νέο Opel Grandland plug-in hybrid με τολμηρή σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Η πρώτη ματιά, εφόσον σου κάνει «κλικ», πάντα είναι αυτή που σε προδιαθέτει να θέλεις να προσέξεις κάτι περισσότερο. Βλέποντας το νέο Opel Grandland, με αυτό το νέο «πρόσωπο» της μάρκας με τον κεραυνό, που η ίδια το χαρακτηρίζει ως Opel Vizor, πραγματικά σε προκαλεί να μάθεις περισσότερα και ειδικά τώρα που διατίθεται με δύο άκρως ενδιαφέρουσες plug-in hybrid

εκδόσεις, πέραν των συμβατικών, που έχουν αποκλειστικά θερμικούς κινητήρες.

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Σχεδιαστικά, το νέο Grandland υιοθετεί καθαρές γραμμές και το Opel Vizor εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, με τη γνώριμη πτυχή Opel να τονίζει το καπό. Στο πίσω μέρος, το όνομα Grandland και το σήμα του κεραυνού κοσμούν την πόρτα του χώρου αποσκευών. Στο χρώμα του αμαξώματος είναι βαμμένοι οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά πάνελ, και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver, ενώ σε μαύρο χρώμα είναι η οροφή.

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Στο εσωτερικό, η σπορ κομψότητα με διαισθητικά χειριστήρια και καινοτόμες τεχνολογίες, είναι παντού διάχυτη, με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel να προσφέρει μία εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία, καθώς συνδυάζει ένα κέντρο πληροφοριών οδηγού Driver Information Center 7 ιντσών (προαιρετικά 12 ιντσών), με μία έγχρωμη οθόνη αφής ίδιων διαστάσεων (προαιρετικά 10 ιντσών) για τη λειτουργία των Apple CarPlay και Android Auto, μέσω του συστήματος infotainment Multimedia.

Κορυφαία άνεση παρέχουν τα εργονομικά, ενεργά καθίσματα, τα οποία φέρουν προαιρετικά επένδυση Alcantara και έχουν πιστοποιηθεί από το «Aktion Gesunder Rücken e.V.» (καμπάνια για υγιή πλάτη), παρέχοντας την κατάλληλη στήριξη του σώματος πίσω από το τιμόνι. Τα βραβευμένα καθίσματα είναι μοναδικά στην κατηγορία του Grandland, και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ανάκλιση μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη. Eίναι θερμαινόμενα, ενώ στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν ακόμα και εξαερισμό. 

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Το επίπεδο άνεσης αναβαθμίζεται με το «Keyless Open & Start» και την ηλεκτρική πίσω πόρτα που ελέγχεται από αισθητήρα, ώστε να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Οι επιβάτες απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με σύγχρονα συστήματα πολυμέσων στην κορυφή των οποίων βρίσκεται το Multimedia Navi Pro. Η δε ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα, απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων.

Εξίσου πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός του Grandland, με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως η αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η αναγνώριση πεζών, η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), η αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) και το cruise control με περιοριστή ταχύτητας (speed limiter). Παράλληλα, ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού, υπάρχει το parking pilot για ελιγμούς στάθμευσης εμπρός και πίσω, το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (parking assistant), η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, το semi-adaptive Highway Integration Assist που διατηρεί το Grandland στο κέντρο της λωρίδας, έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το Night Vision, που ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100μ., και προειδοποιεί τον οδηγό. Όλα αυτά αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια, όπως και το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light, όπου τα 168 στοιχεία LED που ενσωματώνονται στα πλαϊνά τμήματα του νέου προσώπου της μάρκας Opel Vizor, πετυχαίνουν μια ομαλή προσαρμογή της δέσμης, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και το περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.  

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Ως προς τα κινητήρια συστήματα, υπάρχουν δύο πολύ αποδοτικές plug-in hybrid εκδόσεις με κίνηση μπροστά (FWD) ή ηλεκτρική τετρακίνηση (AWD). 

Με κινητήρα βενζίνης 1.6 Direct Injection και ηλεκτρικό μοτέρ, το νέο Grandland Electric plug-in hybrid αποδίδει 221 kW (300hp) με ροπή 520Nm, στις τετρακίνητες εκδόσεις (αυτός ο συνδυασμός θα διατίθεται με την έκδοση GSe) και 165 kW (225hp) με ροπή 360Nm, στις εκδόσεις με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Και οι δύο εκδόσεις, τετρακίνητη και δικήνητη, είναι εξοπλισμένες με ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης 8 ταχυτήτων και διαθέτουν ηλεκτρικό επιλογέα, ο οποίος, σε συνδυασμό με δυναμικά paddles στο τιμόνι, παρέχει πιο σπορ εμπειρία οδήγησης με ομαλές μεταβάσεις και άμεση απόκριση γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία e-AWD1, μέσω ενός ηλεκτροκίνητου πίσω άξονα, παρέχει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. 

Η ηλεκτρική ισχύς προέρχεται από μια υπερσύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kwh, που βρίσκεται κάτω από την καμπίνα, αφήνοντας μέγιστο χώρο στην καμπίνα και το πορτ-μπαγκάζ, με χαμηλό και σταθερό κέντρο βάρους. Η μπαταρία χαρίζει αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης έως 52 χλμ., που είναι υπεραρκετά για καθημερινές, αστικές μετακινήσεις.

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα οδήγησης, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Hybrid προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων, του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτρικού, συνδυάζοντας ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και επιδόσεις στον δρόμο. Το AWD, στην τετρακίνητη έκδοση, ενεργοποιεί τόσο τον κινητήρα βενζίνης όσο και τον ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει βελτιωμένη πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες. Το Sport βασίζεται στη συνδυασμένη ισχύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, για πιο δυναμική οδήγηση, ενώ το Electric ενεργοποιεί μόνο τον ηλεκτρικό κινητήρα, για μηδενικές εκπομπές CO2 και απόλυτα αθόρυβη λειτουργία.

Επίσης, ο οδηγός χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης i-Booster, μπορεί να ανακτά την ενέργεια στο ρολάρισμα ή στο φρενάρισμα και να προσθέτει ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία. Το i-Booster διαθέτει δύο τρόπους ανάκτησης: το D-drive  ενεργοποιείται όταν ο οδηγός βγάζει το πόδι του από το γκάζι για μέτρια επαναφορά, ενώ η λειτουργία B αυξάνει την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και κατά την επιβράδυνση. 

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Σημειώνω ότι όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως ή αν εντοπιστεί η ανάγκη για μεγαλύτερη επιβράδυνση, το σύστημα αλλάξει αυτόματα από τη χρήση φρένων i-Booster σε στάνταρ φρένα.

Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός μπορεί μέσα από τα Συστήματα Παρακολούθησης Δεδομένων, που προβάλλονται στην ψηφιακή οθόνη Pure Panel, να έχει διαισθητική εικόνα της κατανάλωσης ενέργειας, προκειμένου να μπορεί να πετύχει μέγιστη αυτονομία και αποδοτικότητα. 

Το Opel Grandland, κορυφαίο SUV της γερμανικής μάρκας, στις plug-in hybrid εκδόσεις, με τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, είναι κατάλληλο και για εταιρική χρήση.

Opel Grandland Plug-in HybridRelated...Νέα Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSeΤα 160 χρόνια ιστορίας της Opel με εικονική περιήγησηΠάνω από μισό εκατομμύριο Opel Crossland
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο Opel Grandland -in,neo Opel Grandland -in