Ιταλία: Η δεξιά κυβέρνηση ποινικοποιεί τα ρέιβ πάρτι

Η νέα κυβέρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία είπε ότι θα καταστήσει έγκλημα την πραγματοποίηση ρέιβ πάρτι χωρίς άδεια, λίγες ώρες αφότου σταμάτησε μια τέτοια εκδήλωση στα βόρεια της χώρας.

Da #Modena per ora è tutto pic.twitter.com/S3bXhrTzIJ

— Esercito di Cruciani (@EsercitoCrucian) October
30, 2022

Το νέο έγκλημα της «εισβολής σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις» άνω των 50 ατόμων θα επισύρει έως και έξι χρόνια φυλάκιση και ανοίγει τον δρόμο για παρακολούθηση των επίδοξων διοργανωτών.

Χθες, Δευτέρα, περισσότεροι από 1.000 ρέιβερς διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν ένα πάρτι σε αποθήκη στην πόλη Μόντενα. «Το πάρτι τελείωσε!» δήλωσε ο ακροδεξιός υπουργός, Ματέο Σαλβίνι.

Οι κάτοικοι είχαν παραπονεθεί προηγουμένως για 48 ώρες ασταμάτητης μουσικής techno στο Halloween πάρτι που προσέλκυσε νέους μέσω των social media από τις κοντινές ιταλικές πόλεις, καθώς και το Βέλγιο και τη Γαλλία. Οι ρέβερς είχαν προγραμματίσει να μείνουν μέχρι την Τρίτη, αλλά έφυγαν από την αποθήκη χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τακτοποίησαν τα πάντα πριν φύγουν.

Rave a Modena, i partecipanti ripuliscono il capannone dai rifiuti #raveparty#rifiuti#localteampic.twitter.com/BOL21kLZA3

— Local Team (@localteamtv) October 31, 2022

Η Μελόνι υποστήριξε ότι ο νέος νόμος στοχεύει στην προστασία των ανθρώπων από το «κακό» και δεν διαφέρει από αλλού στην Ευρώπη - αλλά σημαίνει ότι το ιταλικό κράτος δεν θα είναΙ πλέον χαλαρό στο σεβασμό των κανόνων.

Η προηγούμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την αλλαγή του νόμου μετά από ένα μαζικό ρέιβ πάρτι το 2021 στην πόλη Βιτέρμπο, το οποίο έληξε με το θάνατο δύο ανθρώπων. Αλλά το νομοσχέδιο της νέας δεξιάς κυβέρνησης προχωρά παραπέρα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων προστίμων και κατάσχεσης ηχοσυστημάτων.

Οι επικριτές διερωτώνται γιατί η νέα κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο της νεαρούς ρέιβερ, την ώρα που έκανε πως δεν είδε μια φασιστική πορεία το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή 2.000 μαυροφορεμένων νοσταλγών του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Το συλλαλητήριο έγινε στο Πρεντάππιο, όπου γεννήθηκε και ενταφιάστηκε ο Μουσολίνι, ενώ περιείχε φασιστικούς χαιρετισμούς και ύμνους.

Ragazzi il prossimo rave fatelo a Predappio e vestitevi di nero. Nessuno vi disturberà. #raveparty#Predappiopic.twitter.com/AX36Unn3Ya

— Alex Orlowski (@alex_orlowski) October 31, 2022

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, υποστήριξε ότι τα δύο γεγονότα είναι «εντελώς διαφορετικά πράγματα», καθώς, όπως είπε, η πορεία για τον Μουσολίνι δεν διατάραξε τη δημόσια τάξη και γίνεται εδώ και χρόνια, ενώ από την άλλη ο ιδιοκτήτης της αποθήκης είχε καταγγείλει το πάρτι στη Μόντενα.

Η Μελόνι, η οποία προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τη μεταφασιστική πολιτική της νεολαίας της, είπε τη Δευτέρα ότι η πορεία υπέρ του Μουσολίνι ήταν «πολιτικά κάτι πολύ μακρινό από εμένα».

1000s of fascists marched in Predappio Italy, chanting DUCE, aka “Mussolini.”
Many Mussolini & Hitler admirers currently sit in

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία,italia