Κακοκαιρία Daniel: Σπέρνει καταστροφή για ένα ακόμη 24ωρο - Νεκρή γυναίκα στην Μαγνησία

Σαρωτική και θανατηφόρα στο πέρασμά της εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, που φαίνεται να είναι μια από τις ισχυρότερες που έχουν πλήξει τη χώρα με τα ημερήσια ύψη βροχής στην κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ. Ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε έναν  κτηνοτρόφο και σε μια 87χρονη γυναίκα στην Μαγνησία ενώ υπάρχουν και τέσσερις αγνοούμενοι. Οι δε καταστροφές Βόλο και Σκιάθο είναι τρομακτικές ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό

ρεύμα και νερό ενώ μαίνεται η κακοκαιρία.

Από το πρωί μεγάλα προβλήματα με πλημμύρες και αναγκαστικές σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας ενώ στην δίνη της κακοκαιρίας είναι επίσης Τρικαλα και Εύβοια.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη, πότε θα εξασθενήσει η κακοκαιρίαΚακοκαιρία Daniel: Δακρυσμένα μάτια, νεκρά ζώα, διαλυμένα νοικoκυριά (Εικόνες)Πήλιο: Επιχείρηση μεταφοράς νεφροπαθών με φορεία και σκοινιά πάνω από ”κομμένο” δρόμο (vid)Πυροσβέστης στο Κιλελέρ σώζει την τελευταία στιγμή άνθρωπο μέσα από τα λασπόνερα (βίντεο)Όλες οι εξελίξεις

17.09 Σε ετοιμότητα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων 

Από την έναρξη της εκδήλωσης των ακραιων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειας Αττικής, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Από νωρίς σήμερα τοποθετηθηκαν σε επιλεγμένα σημεία και βρίσκονται σε ετοιμότητα: 14 αντλίες, 9 μηχανήματα έργου (5 JCB, 4 φορτηγά) καθώς και 4 αποφρακτικά μηχανήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά και από τη διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της Περιφέρειας (καθαρισμός φρεατίων, καθαρισμός ρεμάτων, κτλπ).

16.44 Απεγκλωβισμοί στην κοινότητα Χάλκη Λάρισας

Από νωρίς το πρωί, πρώτα οι ηλικιωμένοι και αυτή την ώρα και οι υπόλοιποι κάτοικοι στη Χάλκη Λάρισας απεγκλωβίζονται απ΄τα πλημμυρισμένα σπίτια τους με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Διάσωση πολιτών στη περιοχή της Λάρισας. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η Χάλκη είναι ακόμη ένα χωριό του Δήμου Κιλελέρ που δοκιμάζεται από τις πλημμύρες.

16.39  Αγνοούμενος κτηνοτρόφος στο Δομοκό, Παρασύρθηκε όχημα της Πυροσβεστικής- Φουσκώνει απειλητικά ο Σπερχειός

16.20 Χαλκιδική: Προβλήματα από την κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο του Πευκοχωρίου

Απομακρύνονται σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπο Στεργιάδη. «Από αργά το απόγευμα αρχίζει σιγά σιγά το φαινόμενο να σταματάει. Κάποιες ήπιες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και μετά θα φύγει τελείως από την περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ώρες προκάλεσαν μικροπροβλήματα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. «Τα μόνα προβλήματα που είχαμε από τον αέρα ήταν κάποιες διακοπές ρεύματος από δέντρα που έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Ωστόσο, άμεσα έγινε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Την ίδια ώρα καταστηματάρχες της περιοχής που είχαν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην άμμο, τις είδαν να τις παρασύρει το νερό. «Είναι λογικό όσοι ήταν στημένοι πολύ κοντά στη θάλασσα να τους τα πάρει το κύμα λόγω του δυνατού αέρα», επισήμανε η κ. Χαλκιά.

16.18 ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το απόγευμα θα επανέλθει το ρεύμα στο κέντρο του Βόλου 

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία «Daniel», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα, στο Νομό Μαγνησίας, η κακοκαιρία έπληξε 13 γραμμές Μέσης Τάσης καθώς και περίπου 750 υποσταθμούς που ηλεκτροδοτούν τμήμα της πόλης του Βόλου και όμορους οικισμούς.

Έως τις πρώτες απογευματινές ώρες ωστόσο, εκτιμάται ότι σημαντικό τμήμα του κέντρου του Βόλου θα επανηλεκτροδοτηθεί. Παράλληλα μέχρι το απόγευμα αναμένεται και η επανηλεκτροδότηση τμήματος της Σκιάθου.

15.42 Κικίλιας: Μεγάλη πίεση, υπεράνθρωπες προσπάθειες

Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης για τα μετεωρολογικά δεδομένα στον τόπο μας, μας έχει βάλει όλους μας σε μεγάλη πίεση είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόνισε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει έγκαιρα από την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, σχετική προειδοποίηση και οδηγίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Στερεάς επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας, ενώ έχουν σταλεί 14 μηνύματα από το 112.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους να ακλουθούν για το επόμενο 24ωρο τις οδηγίες των αρχών, σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως αύριο το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα, όπως ανέφερε, θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική.

15.26 Εκτεταμένες καταστροφές στη Μαγνησία

.

Μεγάλη είναι η καταστροφή σε υποδομές στην πόλη του Βόλου, στη Μαγνησία στο σύνολό της και κυρίως στο Πήλιο, αλλά και στη Σκιάθο.

Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Η αγορά του Βόλου παραμένει κλειστή για δεύτερη ημέρα, τα σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν καθόλου, ψωμί δεν παράγουν οι φούρνοι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης νερού. Οι δρόμοι είναι λασπότοποι, ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που υπερχείλισε σε πολλά σημεία, μετέφερε τόνους λάσπης σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τα Παλαιά και μέχρι τις πολυτεχνικές σχολές στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα ορμητικά νερά του παρέσυραν πολλές γέφυρες.

Στον Βόλο, που τυπικά ισχύει για δεύτερο εικοσιτετράωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

.

Δεν υπάρχει πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου, έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από την διασταύρωση προς τις Μηλιές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλα τα θέρετρα της περιοχής, ενώ απόλυτη καταστροφή έχει σημειωθεί στην Μηλίνα, όπως και στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν και διέλυσαν τα πάντα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές υπάρχουν και στο ανατολικό Πήλιο όπου ξεχείλισαν ρέματα και παρέσυραν τεράστιους όγκους χωμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, όπως στον Άγιο Ιωάννη, Παπά Νερό και Χορευτό.

Στην Σκιάθο η κατάσταση είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη, αφού το νησί είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, τη στιγμή που κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες. Έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές λόγω της καταρρακτώδους βροχής και από τα βουνά κατέβηκαν τεράστιες ποσότητες νερού, που έκλεισαν και κατέστρεψαν τμήματα του δρόμου Σκιάθου- Κουκουναριών και μετέτρρεψαν σε ποτάμι τον πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη. Τέλος, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. 

15:03: Καταστροφικό πέρασμα από το Πευκοχώρι Χαλκδικής

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από το Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, με τη θάλασσα να μπαίνει σε σπίτια και καταστήματα, προκαλώντας καταστροφές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το προβλήματα κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

14:45 Λάρισα: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ στο ύψος της Νίκαιας

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, μέχρι τα όρια της Μαγνησίας αποφάσισε η Περιφεριακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της , επισημαίνεται πως αποφασίστηκε ”η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας). Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

14:40 Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κακοκαιρίας

Οι αμαξοστοιχίες Intercity από τις 15:00 σήμερα και μέχρι νεωτέρας, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Οι αμαξοστοιχίες από την Αθήνα (54 & 56) θα έχουν τελικό προορισμό το Λειανοκλάδι και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη (55, 57) θα έχουν τελικό προορισμό τη Λάρισα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

14:25 112 σε  Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
γυναικα, διακοπες ρευματος, το νησι, ελλαδα, ηλεκτρικος, τρικαλα, jcb, δεη, απε-μπε, δεδδηε, εκαβ, εμακ, συγκοινωνιες, φούρνοι, αθηνα, ταξι, ΕΡΤ, λαρισα, παθε, θεσσαλονικη, hellenic, intercity, τελη κυκλοφοριας, κικιλιας, μεσα μαζικης μεταφορας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δεδδηε, jcb, αστυνομια, αυτοκινητα, εκαβ, ευβοια, ζωα, ημερησια, θαλασσα, νησι, ξαπλωστρες, πηλιο, πιεση, πλαισιο, πυροσβεστικο σωμα, σχολες, τηλεφωνο, υψος, ψωμι, ωρα, αγορα, αεροδρομιο, αντλιες, απε, απε-μπε, αττικη, βουνα, βραδυ, βρισκεται, γεφυρα, γινει, δευτερο, δεντρα, διευθυνση, δινη, δρομολογια, δικτυο, εγινε, ηπιες, ειπε, υπαρχει, ελληνικη αστυνομια, εμακ, ζωη, ιδια, ιντερνετ, ισχυει, θεσσαλια, κυμα, κιλελερ, μακεδονια, ματια, μηνυματα, μονα, νερο, μπε, παντα, οινοπνευμα, ομπρελες, ορια, οχηματων, οχηματα, οχημα, παθε, παπαδιαμαντης, πεμπτη, πευκοχωρι, πιερια, προβληματα, πρωι, ρεκορ, ρευμα, ρυθμισεις, συνεχεια, σουπερ μαρκετ, σωμα, σπιτια, σουπερ, τμημα, τρενα, φούρνοι, χαλκη, ωρες, hellenic, χωρα, υπουργειο, intercity, χορτο
Τυχαία Θέματα