Γιατί δεν πρέπει ποτέ ξανά να πετάξουμε τα φυλλαράκια της φράουλας

Δεν είμαι σίγουρη γιατί άρχισα να πετάω τα φύλλα από τις φράουλες στον κάδο των απορριμμάτων, αλλά πάντα το έκανα. Υπέθεσα ότι ίσως ήταν δηλητηριώδη; Δηλητήριο που συνδέεται με έναν γλυκό «θησαυρό»;

...Ξέρω ότι δεν είμαι μόνη, γιατί ούτε μια φορά στη ζωή μου δεν έχω δει κάποιον να τρώει τα φύλλα μιας φράουλας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον χειρουργό του NHS και τον δημιουργό περιεχομένου του TikTok, δρ Καράν Ραγιάν, αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. 

@dr.karanr

Kitchen food hacks

original
sound - Dr Karan RajΓιατί πρέπει να τρώμε τα φύλλα από τις φράουλες

Σε ένα νέο βίντεο που ανάρτησε, ο ίδιος εξήγησε: Η πράσινη κορυφή της φράουλας, με τα φύλλα, είναι γνωστή ως κάλυκας και έχει θρεπτική αξία εφάμιλλη με το ίδιο το φρούτο. 

«Τα φύλλα είναι γεμάτα με πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές, και τα φύλλα περιέχουν σχεδόν τόση βιταμίνη C όσο το (ίδιο το) φρούτο».

Συνέχισε εξηγώντας ότι η... πράσινη κορυφή του φρούτου περιέχει επίσης άλλα θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, καθώς και λίγη επιπλέον ίνα.

Ποιος να το ήξερε! 

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την πράσινη κορυφή της φράουλας για διάφορους σκοπούς. Η food blogger The Purposeful Pantry έχει απαριθμήσει μια σειρά από συνταγές με φύλα φράουλας, όπως ξύδι, σιρόπια, τσάι, ακόμη και σάλτσα.

Τα οφέλη για την υγεία μας από τις φράουλες

Έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση φράουλας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας ενός ατόμου.

Επιπλέον, η διαιτολόγος Αλισον Τάλμαν, μίλησε στο Medical News Today και είπε ότι αναμένει να δει περισσότερες έρευνες που θα βρίσκουν μια σύνδεση μεταξύ αυτών των γλυκών φρούτων και της πρόληψης του καρκίνου.

Η Τάλμαν ανέφερε: 

«Η σχέση μεταξύ της φράουλας και της υγείας του εντέρου, της φράουλας και της υγείας του εγκεφάλου και της φράουλας και της υγείας της καρδιάς έχει διερευνηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Θα ήθελα να υπάρξει περισσότερη έρευνα για τις φράουλες και την πρόληψη του καρκίνου, καθώς έχουν αντιοξειδωτικά συστατικά». 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Φτιάχνουμε καταπληκτικό σιρόπι φράουλας με τρία υλικά σε 17 λεπτάΚυριακάτικο Τραπέζι: Ζουμερό κοτόπουλο με ντομάτα και πέστο και σπιτική γρανίτα φράουλαΓλυκό του κουταλιού σταφύλι φράουλα. Για όλες τις ώρες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί δεν πρέπει ποτέ ξανά να πετάξουμε τα φυλλαράκια της φράουλας,