Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Μια ανοιξιάτικη γιορτή

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείωνείναι η δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό, την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές κοινότητες.

Μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία κάθε γειτονιάς, αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να εμπνέουν σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη για τα βιβλία.

Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία

που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν.

Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, 122 αγαπημένα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα υποδέχονται τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή θεματική.

Εφέτος, η θεματική είναι το «Συν». Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024 εμπνέεται από λέξεις που έχουν σαν πρώτο συνθετικό το συν (+): συνάντηση, συνύπαρξη, συνεργασία, συνέργεια, σύνδεση, συντροφικότητα, συναίνεση, συναισθήματα, σύνθεση, αλλά και συμμετοχή, συμπόρευση, συμβίωση, σύμπαν, συμπαράσταση, συμπερίληψη, συλλογικότητα, συγγραφή κ.α.

Οι μικροί αναγνώστες και αναγνώστριες θα ανακαλύψουν «τη δύναμη του συν» μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών.

Και φέτος, συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται «Βιβλιοπώλες & Βιβλιοπώλισσες για μια μέρα». στα μικρά βιβλιοπωλεία. Συναντούν βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες, προτείνουν αγαπημένα βιβλία και υπογράφουν τα δικά τους.

Όσο για το πού, ο χάρτης της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων  ΕΔΩ.

Βρείτε όλες τις εκδηλώσεις ΕΔΩ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δέκα χρόνια Library 4 all, ένα εκατομμύριο βιβλία, 8.600 σχολεία

«Ελληνικότητα είναι η συνείδηση του ιδεώδους»

Τι διαβάζουμε τώρα: 5+1 βιβλία ξένης λογοτεχνίας που μόλις κυκλοφόρησαν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων,evdomada mikron vivliopoleion