Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής: Τα καλύτερα looks από τα shows που γιορτάζουν την τέχνη του ενδύματος

«Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην υψηλή ραπτική και το ready-to-wear, δεν είναι το σχέδιο. Είναι τα υφάσματα, η δεξιοτεχνία αλλά και η εφαρμογή. Η πράξη της δημιουργίας είναι ίδια». Σοφά τα λόγια του Yves Saint Laurent, ενός σχεδιαστή που έπραξε με αυτή τη λογική, καθ’ όλη τη διάρκεια της πετυχημένης καριέρας του.

Αν και ο οίκος έχει περάσει σε άλλα χέρια από τον θάνατό του, το 2008, με το τελευταίο couture show του να καταγράφεται το 2002, ο σχεδιαστής δίδαξε την τέχνη του ενδύματος

αλλά και την καινοτομία, μέσα από τις πάντα «μπροστά» δημιουργίες του. Αν και ο μεγαλύτερος couturier ήταν με διαφορά ο Cristóbal Balenciaga, υπήρξαν διάφοροι δημιουργοί που έγραψαν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία της υψηλής ραπτικής. Αυτούς τους τεράστιους σχεδιαστές προσπαθούν να ακολουθήσουν και οι νεότεροι designers, που μέσα από τις συλλογές που παρουσιάζουν στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής, βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία της μόδας- σε πολλές περιπτώσεις, μέσα από τις συναρπαστικές δημιουργίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής,evdomada modas ypsilis raptikis