Μήπως η στάση που κοιμάστε δημιουργεί ανεπανόρθωτα προβλήματα στον αυχένα και τη μέση σας;- Τι λένε ειδικοί

23:09 22/3/2024 - Πηγή: InStyle

Οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμητα, είναι πιο επιρρεπείς σε διάφορα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των ανθρώπων που κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο, είναι ο πόνος στη μέση.

«Εάν έχετε ήδη προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη, ο ύπνος σε αυτή τη στάση είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα τα επιδεινώσει», εξήγησε ο Δρ Τόνι Νάλντα από το Κέντρο Μείωσης Σκολίωσης.

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου μπορεί επίσης να κάνει πιο δύσκολη την αναπνοή, καθώς συμπιέζεται το διάφραγμα και ασκείται πίεση στην καρδιά.

«Πιέζοντας το στήθος σας, κάνετε

πιο δύσκολη την κυκλοφορία του αίματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, ειδικά αν έχετε ήδη προβλήματα. Εάν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε βαθιά, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση», πρόσθεσε ο Δρ Τόνι Νάλντα.

Ο ύπνος με το στομάχι προς τα κάτω, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, μουδιασμένους μύες και άλλα νευρολογικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα του ύπνου με λάθος θέση στο λαιμό.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το να κοιμάστε μπρούμητα, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε περισσότερες ρυτίδες του προσώπου που προκαλούνται από την συμπίεσή τους στο μαξιλάρι.

Επίσης, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τον ύπνο στο στομάχι γιατί μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση ύπνου, αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, πιο επώδυνο τοκετό και επιλόχεια κατάθλιψη.

Εάν κοιμάστε μπρούμητα και θέλετε καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτιωμένη υγεία, η αλλαγή της θέσης ύπνου σας μπορεί να είναι μια εύκολη λύση.

«Ο ύπνος ανάσκελα ή στο πλάι προσφέρει σημαντικά περισσότερα οφέλη για την υγεία και λιγότερη ενόχληση από τον ύπνο με το στομάχι», ανέφερε το Sleep Foundation στον ιστότοπό του.

Μια μελέτη με άτομα που κοιμούνται με πόνο στην πλάτη διαπίστωσε ότι όσοι άλλαξαν τον ύπνο στο πλάι ή στην πλάτη ανέφεραν σημαντικά λιγότερο πόνο στην πλάτη.

Ο ύπνος στο πλάι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για άτομα που πάσχουν από μια αναπνευστική πάθηση που ονομάζεται άπνοια ύπνου, καθώς η θέση διατηρεί τον αεραγωγό ανοιχτό.

Ο ύπνος σε ανάσκελη θέση διατηρεί την σπονδυλική στήλη σε ευθυγράμμιση, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα με υπνική άπνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα