Καστορέλαιο: Είναι τελικά τόσο θαυματουργό για τα μαλλιά; – πότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε

09:17 11/3/2024 - Πηγή: InStyle
Είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που χαρακτηρίζουμε ιδιαίτερα ευεργετικά για τα μαλλιά, ωστόσο, είναι καιρός να διαλευκάνουμε τα πράγματα σχετικά με το καστορέλαιο και τις πολλές του χρήσεις.

Καταρχάς να πούμε τα βασικά. Τι είναι το καστορέλαιο και από πού προκύπτει; Αποτελεί ένα είδος πλούσιου φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος. Περιέχει σημαντικές ποσότητες λιπαρά οξέα Ω6— Ω9 τα οποία δυναμώνουν τα νύχια, τις βλεφαρίδες και τα φρύδια και φυσικά τα μαλλιά. Επιπλέον είναι

πλούσιο σε βιταμίνη Ε η οποία ενισχύει την αντοχή των μαλλιών και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. Μεταξύ άλλων ευνοεί τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής άρα και τη βέλτιστη ανάπτυξη της τρίχας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dakota Johnson Source (@dakctajohnsons)

Είναι ευεργετικό το καστορέλαιο για τα φυσικά μαλλιά;

Όντως η μητέρα ή η γιαγιά σας ή οποιοσδήποτε άλλος σας εκθείασε το καστορέλαιο είχε δίκιο. Πράγματι, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τα φυσικά μαλλιά και ιδιαίτερα τα μακριά. Αλλά μην περιμένετε να μεταμορφώσει τα μαλλιά σας σε εκείνα της Ραπουνζέλ μέσα σε μια νύχτα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδείξεις που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Βonus tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, ζεστάνετε το καστορέλαιο πριν το απλώσετε στα μαλλιά, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από την τρίχα.

Ποιους τύπους μαλλιών ωφελεί περισσότερο το καστορέλαιο;

Αν και το καστορέλαιο είναι ένα συστατικό που είναι ευεργετικό γενικά, εσείς που έχετε σγουρά μαλλιά θα δείτε τη μεγαλύτερη βελτίωση. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στην αφυδάτωση, το φριζάρισμα και το σπάσιμο. Και το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για αυτά τα συμπτώματα. Ωστόσο, οι θεραπείες με ζεστό έλαιο λειτουργούν ακόμα και στα ίσια, λεπτά μαλλιά. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερο να το απλώνετε στις ξηρές άκρες για να προλαβαίνετε την ψαλίδα και το σπάσιμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lofia Gomez (@lofiagomez)

Tip: Eίναι σημαντικό να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό τμήμα πριν βάλετε στο τριχωτό το καστορέλαιο. Όπως και με οποιοδήποτε προϊόν που βάζετε στα μαλλιά σας, πρέπει πρώτα να το δοκιμάσετε. Έτσι θα είστε σίγουρες ότι είναι κατάλληλο για την πυκνότητα και τον τύπο των μαλλιών σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa Sophia Varnavas ✞ (@mellysophiamua)

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση καστορέλαιου;

Παρά τα πολλά οφέλη του καστορέλαιου, δεν είναι ακριβώς κατάλληλο για όλους. Αν το τριχωτό της κεφαλής σας αντιμετωπίζει φαινόμενα όπως η πιτυρίδα ή η υπερβολική παραγωγή σμήγματος θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα