Η τεχνική που κάνει τα άβαφα νύχια να δείχνουν πιο cool από ποτέ

19:30 9/11/2023 - Πηγή: InStyle
Κάντε πού και πού ένα διάλειμμα μερικών ημερών αφήνοντας τα νύχια σας άβαφα. Για να δείχνουν άψογα χωρίς βερνίκι, κάντε ένα dry gloss manicure.

Οι τάσεις στα νύχια είναι από τα πιο hot θέματα του beauty, αναμφισβήτητα. Αν όμως σας έχει κουράσει το μανικιούρ και το χρώμα στα νύχια, τότε το dry gloss manicure είναι για σας, αλλά και για τους beauty junkies (όπως εγώ), που χρειάζονται πού και πού ένα διάλειμμα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα dry gloss nails

αποκαλύπτουν τη φυσική, ροδαλή όψη των νυχιών, όχι με ένα γυαλιστερό top coat, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα. Τι να έχετε: Μια γυάλινη λίμα, ένα buffer και ένα έλαιο για να κάνετε λεία και να θρέψετε την επιφάνεια του νυχιού και τα πετσάκια.

Bήμα-βήμα tutorial

Πρώτα, αφαιρέστε οποιοδήποτε βερνίκι ώστε τα νύχια να είναι καθαρά και στεγνά. Δώστε το κατάλληλο μήκος και σχήμα στα νύχια. Στη συνέχεια πάρτε τη γυάλινη λίμα. Τρίψτε απαλά αλλά σταθερά κάθε νύχι με μικρές, κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τη βάση μέχρι την άκρη.

Σταδιακά, θα παρατηρήσετε ότι η επιφάνεια του νυχιού έχει γίνει αψεγάδιαστη και λεία, ενώ τα τραχιά πετσάκια και τα νεκρά κύτταρα έχουν φύγει. Παρεμπιπτόντως, καθαρίζετε τη γυάλινη λίμα με απαλό σαπούνι και ζεστό νερό. Η κατάλληλη φροντίδα θα τη διατηρήσει σε τέλεια κατάσταση ακόμα και για ένα χρόνο (με εβδομαδιαία χρήση). Tip: Αν οι κιτρινίλες ή οι κηλίδες επιμένουν, ή η επιφάνειά τους παραμένει τραχιά, δουλέψτε με το buffer.

Τέλος, ρίξτε σε κάθε νύχι μία σταγόνα έλαιο. Κάντε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια και στα πετσάκια ώσπου να το απορροφήσουν. Δείτε το αποτέλεσμα που είναι αστραφτερό και πανέμορφο. Τα φυσικά σας νύχια ποτέ δεν ήταν τόσο όμορφα.

Δείτε κι εδώ μια διαφορετική προσέγγιση:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEONAIL Deutschland (@neonail_deutschland)

Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα, θα διαπιστώσετε ότι το βερνίκι γλιστράει τόσο εύκολα, τώρα που η επιφάνεια των νυχιών σας είναι λεία και χωρίς ραβδώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα