Tο έργο του σχεδιαστή μόδας Thierry Mugler θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Παρίσι

10:14 16/8/2021 - Πηγή: InStyle

Ως σχεδιαστής και καλλιτέχνης έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας, της υψηλής ραπτικής και των αρωμάτων σε όλη τη διάρκεια της διακεκριμένης καριέρας του. H έκθεση «Thierry Mugler: Couturissime» μετά από την πρεμιέρα της στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA), μεταφέρεται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Απριλίου 2022, στο Παρίσι και στο Musée des Arts Décoratifs, όπου παρουσιάζονται 150 εμβληματικές δημιουργίες από το αρχείο του 72χρονου Γάλλου μόδιστρου.

madparis.fr/ Les Insectes collection, Haute Couture
spring/summer 1997. Rubber suit, “tire” effect Collaboration with Abel Villarreal/© Patrice Stable

Επιπλέον, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή αυτού του οραματιστή καλλιτέχνη στο Παρίσι, του οποίου η φήμη ξεκίνησε πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες. Ενδύματα ready to wear, σιλουέτες haute couture, θεατρικά κοστούμια, φωτογραφίες, ταινίες και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό που χρονολογούνται από το 1973 έως το 2014, θα προβάλουν το συναρπαστικό σύμπαν του Thierry Mugler και τις πολλαπλές συνεργασίες του στους τομείς της ψυχαγωγίας, της μουσικής και του κινηματογράφου. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Thierry-Maxime Loriot.

madparis.fr/Anniversaire des 20 ans collection, Haute Couture fall/winter 1995-1996/© Patrice Stable

Το έργο του Mugler θα φιλοξενηθεί στις πρόσφατα ανακαινισμένες γκαλερί μόδας Christine και Stephen A. Schwarzman του Musée des Arts Décoratifs. Από τη δεκαετία του 1970 έως το 2002, ο Mugler καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο τολμηρούς και καινοτόμους couturiers της εποχής του, δημιουργώντας σιλουέτες που συχνά μέσα από το φακό της μόδας, χαιρετίστηκαν ως η ενσάρκωση της δεκαετίας του 1980.

madparis.fr/Jerry Hall, Les Insectes collection, Haute Couture spring/summer 1997/© Dominique Issermann

Στη δεκαετία του 1990, ο σχεδιαστής έδωσε διαφορετική πνοή στην υψηλή ραπτική μέσω των τολμηρών συλλογών του και της εντυπωσιακής σκηνογραφίας των επιδείξεων μόδας του, οι οποίες περιελάμβαναν τη χρήση μεγαλοπρεπούς φωτογραφίας και τα πιο εμβληματικά μοντέλα της εποχής.

madparis.fr/Gisele Bundchen, New York, 2018, Superstar, Diana Ross collection, Prêt-à-Porter spring/summer 1991/© Luigi & lango

Η «Thierry Mugler, Couturissime» θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ή να ξανανακαλύψουν το μεγαλείο του χορευτή, θεατράνθρωπου, φωτογράφου και σχεδιαστή που έχει επηρεάσει γενιές καλλιτεχνών μέχρι σήμερα.

madparis.fr/Emma Sjöberg during the shooting of the video for George Michael’s song “Too Funky”, Paris, 1992. Directed by Thierry Mugler, Les Cow-boys collection, Prêt-à-porter spring/summer 1992/© Patrice Stable

Περισσότερα για την έκθεση δείτε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα