Oscars 2022: Το «The Power of the Dog» στην κορυφή των υποψηφιοτήτων

19:34 8/2/2022 - Πηγή: InStyle

Κυριάρχησε στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών και στα BAFTA, τώρα ήρθε και η σειρά των Oscars. Το γουέστερν για την πατριαρχία της Jane Campion «The Power of the Dog», διεκδικεί 12 βραβεία, και το φουτουριστικό «Dune» του Denis Villeneuve με το κινηματογραφικό ζευγάρι που μάγεψε στα red carpets, τη Zendaya και τον Timothée Chalamet με 10 υποψηφιότητες, πρωταγωνιστούν στην κούρσα των φετινών Oscars που θα ολοκληρωθεί με τη λαμπερή τελετή απονομής στις 27 Μαρτίου στο Los Angeles.

West
Side Story

Tο «Belfast» του Kenneth Branagh που διαδραματίζεται την εποχή των κοινωνικών αναταραχών της Ιρλανδίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60 αλλά και το κινηματογραφικό remake του διάσημου μιούζικαλ «West Side Story» του Steven Spielberg, απέσπασαν επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Ο Will Smith είναι υποψήφιος στην κατηγορία Α’ Ανδρικός Ρόλος μαζί με τους Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Javier Bardem και Denzel Washington. Eνώ το χρυσό αγαλματίδιο για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο θα διεκδικήσουν οι Jessica Chastain, Olivia Colman, Penélope Cruz, Nicole Kidman και Kristen Stewart.

Dune

Η φετινή απονομή θα έχει κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά από το 2018, ενώ θα επιστρέψει στο περίφημο Dolby Theatre όπως έχει ανακοινώσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Στόχος των διοργανωτών είναι να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πλήγμα που επέφερε στο θεσμό η πανδημία, να επιστρέψει η λάμψη και φυσικά οι stars!

Keywords
Τυχαία Θέματα