O ανεξάντλητος Mark Ruffalo: Η επιστροφή στην κορυφή μετά τη διάγνωση με όγκο στον εγκέφαλο

12:08 31/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Mark Ruffalo επανεφηύρε τον εαυτό του μετά τη μάχη που έδωσε για τη ζωή του και επανήλθε δυναμικά στην κορυφή μετρώντας επιτυχίες και διακρίσεις. Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του Χόλιγουντ και ένας ξεχωριστός ηθοποιός που έχει αναδειχθεί κυρίως σε δεύτερους ρόλους, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τον συνέκριναν με τον Marlon Brando στα νιάτα του.

Στις 9 Φεβρουαρίου τιμήθηκε με το δικό του Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, ενώ έναν μήνα μετά ήταν υποψήφιος στα Όσκαρ

για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Things, όπου υποδύθηκε τον πιο κόντρα ρόλο της καριέρας του. Αυτή ήταν η τέταρτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ.

O Mark Ruffalo και η Emma Stone στην πρεμιέρα της ταινίας”Poor Things” στο DGA Theater στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη.Photo by Taylor Hill/FilmMagic

Στα 56 του χρόνια ο Μark Ruffalo έχει διανύσει μια μακρά και δύσκολη πορεία, που τον οδήγησε μόνο μπροστά, μέσα από τις προσωπικές μάχες και την οικογενειακή τραγωδία.

Η καριέρα

Έγινε παγκοσμίως γνωστός κυρίως από τον ρόλο του ως Hulk στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel στην ταινία του 2012 “Οι Εκδικητές” (The Avengers).

Ακόμη, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως οι: Στηρίξου Πάνω Μου (You Can Count on Me) και Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) το 2004, Όπως στον Παράδεισο (Just Like Heaven) το 2005, Zodiac το 2007, Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island) το 2010 και Foxcatcher το 2014. Για την ερμηνεία του στην ταινία Τα Παιδιά Είναι Εντάξει (The Kids Are All Right) το 2010, ήταν προτεινόμενος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Οι ηθοποιοί Chris Hemsworth και Mark Ruffalo ποζάρουν για φωτογραφία της ταινίας “Thor: Ragnarok” στις 15 Οκτωβρίου 2017 στο Sydney της Αυστραλίας.Photo by Mark Metcalfe/Getty Images for Disney

Να σημειωθεί ότι το 2000 για την ταινία Στηρίξου Πάνω Μου έλαβε θετικές κριτικές για την ερμηνεία του, ενώ συχνά τον συνέκριναν με τον νεαρό Marlon Brando, και κέρδισε βραβεία από την ένωση κριτικών Los Angeles Film Critics Association και από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ. Η ερμηνεία του σε αυτή την ταινία οδήγησε σε άλλους σημαντικούς ρόλους.

Το 2006, πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση Awake and Sing! του Clifford Odets στο θέατρο Μπελάσκο της Νέας Υόρκης, για την ερμηνεία του στην οποία ήταν προτεινόμενος για Βραβείο Tony Καλύτερου Ηθοποιού σε Έργο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Ruffalo (@markruffalo)

Η εξομολόγηση για τον όγκο στον εγκέφαλο

Ο Mark Ruffalo συγκλονισε πρόσφατα όταν μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του, όταν διαγνώστηκε με καλοήθες αιθουσαίο σβάννωμα (ακουστικό νευρίνωμα) το 2001. Μιλώντας πρόσφατα στο podcast “Smartless” των Jason Bateman, Sean Hayes και Will Arnett, ο Ruffalo θυμήθηκε ότι διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο λίγο πριν η σύζυγός του Sunrise Coigney γεννήσει τον γιο τους Keen. Ο σταρ είπε ότι είδε ένα όνειρο ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και αυτό αποδείχθηκε τρομακτικά αληθινό.

Σύμφωνα με τον Ruffalo, είχε απομείνει περίπου μια εβδομάδα για τα γυρίσματα της ταινίας “Το τελευταίο κάστρο” με τους James Gandolfini και Robert Redford όταν ξύπνησε από “αυτό το τρελό όνειρο, που δεν ήταν σαν κανένα άλλο όνειρο που είχα ποτέ”.

Η Sunrise Ruffalo και ο Mark Ruffalo και ο γιος κατά τη διάρκεια του Pade Vavra Trunk Show – στις 13 Δεκεμβρίου 2006 στο Los Angeles.Photo by Amy Graves/WireImage

“Ήταν: Έχεις όγκο στον εγκέφαλο. Δεν ήταν καν φωνή“, θυμήθηκε ο Ruffalo. “Ήταν απλώς καθαρή γνώση: “Έχεις όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις αμέσως”. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα στο παρελθόν εκτός από μια μόλυνση στο αυτί, ο ηθοποιός είπε ότι ένιωσε τόσο “μια αίσθηση καταδίκης” που αποφάσισε να πάει να δει έναν γιατρό ούτως ή άλλως, για παν ενδεχόμενο.

Ο γιατρός τον έστειλε για σπινθηρογράφημα, όπως είπε. “Η νοσοκόμα φωνάζει τον γιατρό έξω, και τους άκουγα να μιλάνε στο άλλο δωμάτιο, και απλά μπαίνει μέσα και είναι ένα ζόμπι“, είπε ο Ruffalo. “Και μου λέει: Έχετε μια μάζα πίσω από το αριστερό σας αυτί στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ και δεν ξέρουμε τι είναι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε μέχρι να γίνει βιοψία”.

Επειδή η σύζυγός του επρόκειτο να γεννήσει, ο Ruffalo είπε ότι αποφάσισε να περιμένει για να της το πει

“Είχε το σχέδιο τοκετού, έκανε γιόγκα, είχε τη μαία, είχαμε παραγγείλει ένα τζακούζι“, είπε. “Αυτό είναι σαν τον γάμο της, φίλε. Είναι σαν τη βάπτισή της, σαν τα 15 γενέθλιά της, και εγώ έλεγα: Δεν μπορώ””.

Ο όγκος, ευτυχώς, αποδείχθηκε καλοήθης. Ο σταρ το είπε τελικά στη γυναίκα του μια εβδομάδα αφότου γέννησε τον γιο τους, καθώς ετοιμαζόταν να πάει στον νευρολόγο για το πλάνο θεραπείας. “Όταν το είπα στη Sunny, στην αρχή νόμιζε ότι αστειεύομαι”, είπε ο Ruffalo. “Και μετά ξέσπασε σε κλάματα και είπε: Πάντα ήξερα ότι θα πεθάνεις νέος”.

Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μάζας είχε 20% πιθανότητα να νεκρώσει το νεύρο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και 70% πιθανότητα να χάσει την ακοή στο αριστερό του αυτί, είπε ο Ruffalo στο podcast. Ξύπνησε τελείως κουφός από το ένα αυτί, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, είπε ο Ruffalo. Η αρχική παράλυση του προσώπου του στην αριστερή πλευρά του υποχώρησε μέσα σε έναν χρόνο από την επέμβαση.

H Bella Noche Ruffalo και ο Mark Ruffalo στο Gala του Λονδίνου για την ταινία “Poor Things” στο Κέντρο Barbican στις 14 Δεκεμβρίου 2023. Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images for Walt Disney Studios Motion Pictures UK

Ο Ruffalo είπε ότι τότε σκέφτηκε: “Πάρτε μου την ακοή, αλλά αφήστε με να κρατήσω το πρόσωπο και αφήστε με να γίνω ο πατέρας αυτών των παιδιών”. Αυτός και η Coigney αργότερα απέκτησαν τις κόρες Bella, τώρα 18 ετών και Odette, 16 ετών.

Η δύσκολη ζωή ενός ηθοποιού

Ο Mark Ruffalo είχε την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειάς του καθώς απολάμβανε μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του, στα αποκαλυπτήρια του αστεριού του στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Ruffalo εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Sunrise Coigney και τα δύο από τα τρία τους παιδιά – την Bella, 18 ετών, και τον Keen, 22 ετών. Η Odette, 16 ετών, δεν ήταν παρούσα με την υπόλοιπη οικογένεια.

O Mark Ruffalo και η Jennifer Garner τη μέρα που ο ηθοποιός απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο Hollywood Walk of Fame στις 8 Φεβρουαρίου 2024 στο Los Angeles.Photo by Gregg DeGuire/Variety via Getty Images

Κατά τον ευχαριστήριο λόγο του ο σταρ εκθείασε τα παιδιά του και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως ηθοποιός και πατέρας.“Τα παιδιά μου, η Bella και η Keen και η Odette, μου διδάξατε τόσα πολλά για το πώς να είμαι γονιός, να είμαι άντρας, να είμαι ηθοποιός, και αυτό είναι το αστέρι σας, όλη μου η οικογένεια, με τρόπους που δεν θα καταλάβετε για αρκετό καιρό”.

Κατά την τελετή, ο Ruffalo δήλωσε στο PEOPLE ότι ήταν “το πιο ένδοξο πράγμα” να έχει τους αγαπημένους του εκεί, αφού η τιμή είναι “τόσο δική τους όσο και δική μου”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Ruffalo (@markruffalo)

“Δεν είναι εύκολο να είσαι παντρεμένος με έναν ηθοποιό και να είσαι τα παιδιά ενός ηθοποιού. Λείπω πολύ”, λέει. “Όλο αυτό το πράγμα είναι διαβρωτικό και δύσκολο”. Είπε ότι τα παιδιά του, ο Keen, 22 ετών, η Bella, 18 ετών, και η Odette, 16 ετών, έχουν τώρα κάτι χειροπιαστό που αντιπροσωπεύει τη σκληρή δουλειά του ως ηθοποιού όλα αυτά τα χρόνια. “Για να το δουν αυτό από μπετό, σε ένα μέρος που ελπίζω ότι θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι εγώ, και θα μπορέσουν να έρθουν εδώ με τα παιδιά τους μια μέρα, και ίσως με τα παιδιά των παιδιών τους”, λέει ο Ruffalo. “Το μόνο πράγμα που αποκόμισα περπατώντας πάνω-κάτω σε αυτή τη λεωφόρο για όλα τα χρόνια που πήγαινα σχολείο εδώ ήταν ότι υπήρχε κάποια συνέχεια. Υπήρχε μια παράδοση. Και αυτή η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και όταν εσείς έχετε φύγει. Η λεωφόρος Χόλιγουντ είναι σαν μνημείο με τον πιο περίεργο τρόπο. Εξακολουθεί να έχει αυτό το απίστευτο νόημα” επεσήμανε.

Oι Robert Downey Jr. και Mark Ruffalo την ώρα γυρίσματος της ταινίας “The Avengers” στο Central Park της Νέας Υόρκης στις 2 Σεπτεμβρίου 2011.Photo by James Devaney/WireImage“Όχι πια το καλό παιδί”

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Poor Things” έκανε τον Mark Ruffalo να βγει από την comfort zone του και να σπάσει το στερεότυπο που κυριαρχεί για τον ίδιο, αυτό του “καλού παιδιού”. Κι ενώ έχει αποκτήσει την καλή του φήμη με ειλικρίνεια, αποπνέοντας γνήσια ζεστασιά και χαμηλών τόνων χαρά της ζωής, ο τελευταίος ρόλος του, για τον οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, δείχνει ότι ο Ruffalo μπορεί να πείσει ότι δεν είναι και τόσο… καλό παιδί. Στο Poor Things. Ο Ruffalo υποδύεται έναν υπεροπτικό, αντιπαθητικό τύπο, ονόματι Duncan Wedderburn, ο οποίος αρπάζει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την άπειρη, περίεργη Bella που υποδύεται Emma Stone.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Ruffalo (@markruffalo)

Μιλώντας στο Vanity Fair για τον ρόλο του είπε: “Είναι τόσο μεγάλος μ@λ@κ@ς. Έπαιζα αρκετά σεμνούς χαρακτήρες καλών παιδιών, που αγωνίζονται για το σωστό. Είχα περισσότερους χαρακτήρες τύπου Duncan στις αρχές της καριέρας μου, αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα την ευκαιρία να γίνω απλά ο μεγαλύτερος μ@λ@κ@ς, το ναρκισσιστικό παιδί. Τόσο ανασφαλής, τόσο εξωφρενικός, τόσο προνομιούχος, τόσο κακομαθημένος. Δεν έχει όρια. Κάνει ό,τι θέλει, όλα αυθόρμητα. Είναι τόσο προνομιούχος και κακομαθημένος. Και να αποτινάξουμε όλες τις κοινωνικές μας συμβάσεις, ειδικά τώρα που έχουμε γίνει όλοι σαν αυτό το σύστημα παρακολούθησης του άλλου και όλων των συμπεριφορών του άλλου. Το να ξεφύγουμε από το να είμαστε φρόνιμοι ήταν τόσο απολαυστικό.”

O Mark Ruffalo έξω από το ΝΒC Kτήριο κατά τη διάρκεια της απεργίας των Writers Guild of America το 2023 στη Νέα Υόρκη.Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/GC ImagesΗ οικογενειακή τραγωδία

Στις 2 Δεκεμβρίου 2008, ο αδερφός του Ruffalo, Scott πυροβολήθηκε στην οικία του στο Μπέβερλι Χιλς με μια αναφορά να περιγράφει τον πυροβολισμό ως εκτέλεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο Scott πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 2008. Ήταν 39 χρόνων. Δύο άτομα τέθησαν υπό κράτηση από την αστυνομία: μια γυναίκα που θεωρείτο ύποπτη και ένας άντρας που θεωρείτο “άτομο ενδιαφέροντος”. Ένας από τους υπόπτους ανέφερε στην αστυνομία ότι ο Scott Ruffalo αυτοπυροβολήθηκε καθώς έπαιζε ρωσική ρουλέτα. Οι μάρτυρες αφέθησαν αργότερα ελεύθεροι.

Μιλώντας στο Men’s Journal το 2017, ο Mark μίλησε για την απώλεια του μικρότερου αδερφού του, λέγοντας: “Δεν το ξεπερνάς ποτέ, απλά το συνηθίζεις. άρα να προσέχετε γι’ αυτό. Αλλά πάρτε αυτά τα τραγικά πράγματα και μετατρέψτε τα σε κάτι σημαντικό και αντάξιο της απώλειας. Κάντε το να έχει αξία.”

Μετά τον πυροβολισμό, ο γνωστός κομμωτής, ο οποίος είχε εργαστεί σε κομμωτήρια στη Σάντα Μόνικα και στο Μπέβερλι Χιλς, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με τον λοχία της αστυνομίας του Μπέβερλι Χιλς. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση αναφέρθηκε αργότερα ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Ruffalo (@markruffalo)

Την περίοδο που ακολούθησε τον θάνατο του Scott, ο Mark έλαβε το σενάριο του The Kids Are All Right και αφού παρατήρησε τις ομοιότητες μεταξύ του χαρακτήρα του Paul και του αδελφού του, ο ηθοποιός ανέλαβε τον ρόλο για να αποτίσει φόρο τιμής στον αδελφό του. “Η γοητεία του, το πνεύμα του, η αίσθηση του χιούμορ του, η τόλμη του. Το πόσο σπουδαίος ήταν με τις γυναίκες. Πόσο κατά κάποιο τρόπο καταβρόχθιζε τη ζωή. Αποτυπώνω μόνο μια μικροσκοπική ματιά του”, δήλωσε ο Mark. “Αλλά νομίζω ότι κατέληξε να τον τιμά με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Είναι ένας πανέμορφος τύπος. Ήταν ένας όμορφος τύπος”. Ο θάνατος του αδελφού του έχει μείνει ανεξιχνίαστος.

Keywords
ογκο, emma stone, the avengers, το νησι, shutter island, chris hemsworth, los angeles, vanity fair, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, emma, νέα, photo, taylor, hulk, marvel, avengers, heaven, zodiac, shutter, island, kids, sydney, images, film, awake, θεατρο, instagram, podcast, jason, σταρ, james, amy, γκολφ, disney, studios, pictures, jennifer, hollywood, fame, people, central, zone, ειλικρίνεια, vanity, καιρος, απεργια, jose, scott, paul, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, αξια, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, madwalk, βασεις 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, Ημέρα του παιδιού, awake, instagram, μονο μπροστα, φεστιβαλ κινηματογραφου, ιατρικο κεντρο, αστυνομια, βαπτιση, γιογκα, γνωση, γυναικα, δουλεια, ηθοποιοι, ηθοποιος, θανατος, καριερα, κοντρα, μνημειο, νησι, ογκος, ονειρο, σταρ, ταινιες, φωτογραφια, ωρα, images, james, people, scott, αγαπη, απιστευτο, απλα, απωλεια, αυτι, αφαιρεση, γεγονος, γινει, γοητεια, γυρισματα, δειτε, δικη, δειχνει, ευκαιρια, ευκολο, ειλικρίνεια, ειπε, εβδομαδα, εξομολογηση, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, υποθεση, ισχυει, γκολφ, κομμωτηρια, λεωφορος, λοχια, λογο, μαζα, ματια, νεα υορκη, νιατα, παντα, οικια, οικογενεια, ορια, παιδι, παιδια, πεθανε, ρολο, σεναριο, συζυγο, συνεχεια, συμπαν, σχεδιο, σχολειο, τιμη, τυπος, τι ειναι, τολμη, τρια, φεστιβαλ, φιλε, φημη, χιουμορ, χαρα, amy, central, chris hemsworth, disney, δωματιο, emma stone, emma, ενωση, fame, photo, hulk, film, hollywood, ιατρικο, jason, jose, jennifer, kids, κορες, los angeles, marvel, μεινει, μπροστα, paul, pictures, podcast, ρωσικη ρουλετα, sydney, studios, σωστο, taylor, τρελο, υγειας, vanity fair, vanity, ωραιο, zodiac, zone
Τυχαία Θέματα