Kelly McGillis: Αγνώριστη μετά την απώλεια 45 κιλών έπειτα από μάχη με την εικόνα της

21:10 2/11/2023 - Πηγή: InStyle

Η Kelly McGillis αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή έπειτα από χρόνια μάχης με την εικόνα και το βάρος της. Η Kelly McGillis είναι πασίγνωστη για τον ρόλο της ως Charlie στο Top Gun με τον Tom Cruise.

Η ηθοποιός, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, αντιμετώπιζε δυσκολία να αποδεχτεί το σώμα της. Τέτοια προσωπικά προβλήματα όπως και η πίεση να παραμείνει αδύνατη στο Χόλιγουντ,

την οδήγησαν να κάνει μια θεμελιώδη αλλαγή.

Η Kelly McGillis μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να χάσει 45 κιλά και να πέσει από το νούμερο 16 στο νούμερο 4. Η μεταμόρφωση επήλθε έπειτα από σωστή διατροφή αλλά και γυμναστική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAMF Style (@bamfstyle)

Γεννημένη στο Newport Beach της Καλιφόρνια, στις 9 Ιουλίου 1957, η Kelly McGillis είναι γνωστή για ταινίες όπως οι: Top Gun, Witness, The Accused, Made In Heaven, Cat Chaser και πολλές άλλες. Έλαβε υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA και Χρυσή Σφαίρα για τον χαρακτήρα της Rachel Lapp στην ταινία Witness.

Η Kelly μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1975 για να σπουδάσει υποκριτική στη διάσημη σχολή υποκριτικής Juilliard School of Acting. Το 1983, έκανε το ντεμπούτο της με την ταινία Reuben. Εκτός από την υποκριτική στον κινηματογράφο, είναι επίσης γνωστή για την τηλεοπτική της εμφάνιση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mcgillis fan (@kellymcgillisfan)

Οι παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση βάρους

Πολλοί, ξεχωριστοί παράγοντες οδήγησαν στην αύξηση του βάρους της Kelly McGillis. Αφού έπαιξε στην ταινία Top Gun, η Kelly είχε μια δεκαετή πτώση στην καριέρα της. Αυτό οδήγησε στην αύξηση βάρους. Ενδεχομένως, δεν είχε κάποιο πρότυπο για να δουλέψει και να ανταποκριθεί σε έναν ρόλο.

Αυτό το κενό στην καριέρα της μπορεί επίσης να άνοιξε τον δρόμο για προβλήματα ψυχικής υγείας. Άρχισε να αμφισβητεί το σωματικό βάρος αλλά και την εμφάνισή της. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Kelly πάλευε επίσης με μια στρεβλή αντίληψη του σώματός της και είχε σοβαρές δυσκολίες να αποδεχτεί το βάρος της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mcgillis fan (@kellymcgillisfan)

Ωστόσο, ίσως να πήρε βάρος εξαιτίας της αδηφαγίας, γνωστής και ως συναισθηματική διατροφή, η οποία επηρέασε σημαντικά το μέγεθός της. Σύμφωνα με έρευνες, οι στρεβλώσεις στην εικόνα του σώματος μπορεί να έχουν δυσάρεστα και τραγικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογική και σωματική υγεία και έχει άμεσο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση, την ικανότητα, τη διάθεση, την κοινωνική λειτουργικότητα και την επαγγελματική λειτουργικότητα.

Διατροφικές διαταραχές

Για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα με το σώμα, οι άνθρωποι συχνά πέφτουν θύματα διατροφικών διαταραχών, όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία ή η αδηφαγία. Και αυτό ακριβώς συνέβη με την Kelly McGillis, γεγονός που την έκανε να πάρει αυτά τα περιττά κιλά.

Μελέτες αναφέρουν ότι η διαταραχή αδηφαγίας (Binge eating disorder, BED) είναι μια σοβαρή κατάσταση που συχνά έχει χαρακτηριστικά τα επεισόδια κατανάλωσης τροφής σε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι είναι φυσιολογικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mcgillis fan (@kellymcgillisfan)

Αυτά τα επεισόδια συνήθως τελειώνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να συμβαίνουν κάθε εβδομάδα. Η μελέτη υποδηλώνει περαιτέρω ότι τα επεισόδια αδηφαγίας προκαλούνται γενικά από αρνητικές επιπτώσεις, όπως η διαστρεβλωμένη αντίληψη του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ανακούφισης από αυτό.

Ενώ αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αυξημένο σωματικό βάρος, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και ο χρόνιος πόνος. Η Kelly υπέφερε από αυτά τα προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή.

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους

Η Kelly McGillis κατάφερε με την πάροδο των ετών να χάσει 45 κιλά. Η ηθοποιός συνδύασε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με τακτική γυμναστική για να μεταμορφώσει το σώμα της. Κατάφερε να πάει από το νούμερο 16 στο νούμερο 4 και επίσης παρατήρησε αρκετές αλλαγές στο σώμα της, όπως αυξημένα επίπεδα ενέργειας και βελτιωμένη κινητικότητα.

Το διατροφικό πρόγραμμα

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην απώλεια βάρους της Kelly McGillis είναι ότι δημιούργησε ένα συνεχές έλλειμμα θερμίδων για να μειώσει το βάρος της.

Το πρόγραμμα διατροφής της είχε ως βάση την ιδέα ότι θα χάσει περισσότερο βάρος αν τρώει λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίει. Έτσι, η μείωση της ποσότητας του φαγητού που κατανάλωνε καθημερινά και η αύξηση της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας οδήγησε τελικά σε ένα ενεργειακό έλλειμμα που θα διευκόλυνε αργότερα την απώλεια βάρους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mcgillis fan (@kellymcgillisfan)

Η Kelly μείωσε την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη από 2000 θερμίδες σε 1200 θερμίδες. Μαζί με αυτό, φρόντισε να καίει περίπου 500 θερμίδες μέσω της προπόνησής της. Εκτός από τη διατήρηση και την τήρηση αυτής της στρατηγικής του θερμιδικού ελλείμματος για την απώλεια βάρους, η Kelly ακολούθησε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Έτρωγε τρία γεύματα την ημέρα τα οποία ήταν πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και σύνθετους υδατάνθρακες. Παράλληλα με τη διατήρηση μιας αυστηρής και υγιεινής διατροφής, απέκλεισε όλα τα είδη επεξεργασμένων τροφίμων από τα γεύματά της. Από τα ζαχαρούχα ποτά και τα έτοιμα γεύματα μέχρι άλλες μορφές μη φυσικών τροφίμων.

Η Kelly έπινε επίσης άφθονες ποσότητες νερού και πράσινου τσαγιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να χάσει συνολικά βάρος από το σώμα. Έτσι, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησε μια δίαιτα για να μειώσει το βάρος της.

Η ρουτίνα προπόνησης της Kelly McGillis

Η ηθοποιός ακολούθησε και τακτική σωματική δραστηριότητα. Ακολούθησε γυμναστικό πρόγραμμα πέντε φορές την εβδομάδα. Συνδύαζε ασκήσεις καρδιολογίας με προπόνηση δύναμης, οι οποίες είχαν θετικό αντίκτυπο στο σώμα της όσον αφορά στην απώλεια βάρους.

Μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός καρδιο- και ενδυνάμωσης σε ένα πρόγραμμα προπόνησης 12 εβδομάδων μπορεί να έχει μεγαλύτερα οφέλη για την απώλεια βάρους, την καρδιο-αναπνευστική ικανότητα και την απώλεια λίπους

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η Kelly έκανε εναλλαγές μεταξύ ασκήσεων όπως τζόκινγκ, ποδηλασία, τρέξιμο και άρση βαρών. Ένα μείγμα αυτών των ασκήσεων είχε τελικά ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mcgillis fan (@kellymcgillisfan)

Μαζί με αυτές τις προπονήσεις υψηλής έντασης, ενσωμάτωσε επίσης μερικές ασκήσεις χαμηλής έντασης στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής της. Ξεκινούσε την καθημερινή της προπόνηση με περπάτημα ή γιόγκα που βοηθούσε στην προθέρμανση του σώματός της. Σταδιακά, αύξανε τη διάρκεια και την ένταση των προπονήσεών της συνδυάζοντας συνδυαστική προπόνηση.

Ενώ η Kelly ακολουθούσε τακτικά μια αυστηρή ρουτίνα γυμναστικής, έθετε ρεαλιστικούς στόχους για το σώμα της και παρακολουθούσε προσεκτικά την πρόοδό της.

Τόνισε επίσης τη σημασία της θετικής νοοτροπίας και της παραμονής με κίνητρο στο ταξίδι της απώλειας βάρους. Καθώς άρχισε να χάνει κιλά, ανέφερε ότι ένιωθε πιο ευτυχισμένη, πιο σίγουρη και πιο άνετη στο σώμα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα