Harry-Meghan: Σε νέα χαμηλά η δημοτικότητά τους στις ΗΠΑ

09:56 25/2/2023 - Πηγή: InStyle

Μπούμερανγκ γύρισε στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle το ντοκιμαντέρ του Netflix και τα απομνημονεύματα του δούκα του Σάσεξ, με τα οποία το ζευγάρι εξαπέλυε σφοδρή επίθεση εναντίον της βασιλικής οικογένειας.

Φαίνεται πως αντί να συγκινήσουν τον αμερικανικό λαό με τις δυσκολίες του έρωτά τους και τα όσα δραματικά υποστηρίζουν ότι βίωσαν στα Ανάκτορα, τον έστρεψαν εναντίον του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από

το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Συγκεκριμένα, η δημοτικότητά τους στις ΗΠΑ έχει κατρακυλήσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ είναι πλέον λιγότερο δημοφιλείς στις ΗΠΑ ακόμη και από τον αποξενωμένο πρίγκιπα Andrew, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Harry έχει πέσει κατά 48 μονάδες και η Meghan κατά 40, με καθαρή δημοτικότητα -10 και -17 αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα της Redfield & Wilton για το Newsweek, που διεξήχθη στις 19 Φεβρουαρίου.

Ενώ ο Andrew εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται αρνητικά λόγω της δικαστικής περιπέτειας και τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά της Virginia Roberts, υπόθεση που διευθέτησε εξωδικαστικά, η καθαρή βαθμολογία αποδοχής του βρίσκεται στο -2, με το 26% των Αμερικανών να δηλώνει ότι τον συμπαθεί έναντι του 28% που δεν τον συμπαθεί.

Η πτώση της δημοτικότητας των Σάσεξ έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου έγιναν το αντικείμενο σάτιρας από το South Park – ένα σατιρικό κόμικ που φημίζεται για το ότι λαμβάνει τον σφυγμό της αμερικανικής κουλτούρας.

Το ζευγάρι διακωμωδείται σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου – τέσσερις ημέρες πριν από την τελευταία δημοσκόπηση – το οποίο είχε τίτλο “The Worldwide Privacy Tour” και το απεικόνιζε να ξεκινά μια διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του νέου βιβλίου του πρίγκιπα, Waaagh.

Λέγεται ότι μετά την προβολή του επεισοδίου, η Meghan ενοχλήθηκε σε τέτοιο σημείο με την απεικόνισή της που σκεφτόταν ακόμη και το ενδεχόμενο της μήνυσης, κάτι που, ωστόσο, διαψεύσθηκε από τον εκπρόσωπο του ζευγαριού ως “βαρετή και αβάσιμη” φήμη.

Meghan Markle: Αυτό είναι το επεισόδιο του “South Park” που την έκανε έξαλλη

Αλλά η τελευταία έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη προσοχή και η κριτική των Σάσεξ, που προήλθε από το ντοκιμαντέρ του Netflix, τα απομνημονεύματα του Harry “Spare” και μια σειρά από συνεντεύξεις, έχει στρέψει μεγαλύτερα τμήματα του κοινού εναντίον τους.

Η δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας δείχνει ότι το 18% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ δεν αισθάνεται ούτε θετικά ούτε αρνητικά για τον Χάρι, ενώ το 7% απάντησε “δεν ξέρω”. Περίπου το 20% ήταν διστακτικοί για τη Meghan και μόλις το 8% δεν είχε άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα