Eric Saindon: Από τα Όσκαρ στο χειρουργείο – Περιπέτεια υγείας για τον καλλιτέχνη του Avatar

13:33 14/3/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Eric Saindon, καλλιτέχνης οπτικών εφέ που κέρδισε την Κυριακή το Όσκαρ για την ταινία “Avatar: Ο δρόμος του νερού“, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη διάρκεια της τελετής την Κυριακή.

Ο καλλιτέχνης έφθασε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ρήξη στο λεπτό έντερό του.

Ο Saindon, 53 ετών, κέρδισε το Όσκαρ

καλύτερων οπτικών εφέ μαζί με τους Joe Letteri, Richard Baneham και Daniel Barrett στην τελετή της Κυριακής. Ήταν ανώτερος επόπτης οπτικών εφέ στην κινηματογραφική ταινία του James Cameron.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avatar (@avatar)

Η μητέρα του Saindon, Lila Saindon είπε στο συνεργαζόμενο με το NBC, News Center Maine, ότι ο καλλιτέχνης είχε σοβαρούς πόνους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ως αποτέλεσμα πήγε στο νοσοκομείο πριν από την τελετή.

Οι γιατροί υπέθεσαν ότι ο Saindon θα μπορούσε να έχει σκωληκοειδίτιδα και στη συνέχεια πέτρες στα νεφρά. Ο Saindon δέχθηκε θεραπεία για τον πόνο και αποφασισμένος να παρευρεθεί στα Όσκαρ, φόρεσε το σμόκιν του ενώ ήταν στο νοσοκομείο και πήγε στην τελετή στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες.

Oscars 2023: 'Avatar' VFX Artist, Eric Saindon rushed into surgery after accepting academy award at the show pic.twitter.com/7lVjAh73xT

— TheTwaaUpdate (@TheTWAAPR) March 14, 2023

Αφού παρέλαβε το βραβείο του με τους συναδέλφους του κι ενώ μιλούσε σε δημοσιογράφους, ο Saindon διπλώθηκε από τον πόνο και μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο με λιμουζίνα. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε μια ρήξη στο λεπτό έντερό του και χειρουργήθηκε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής VFX Weta FX δήλωσε στο Entertainment Tonight τη Δευτέρα ότι ο Saindon “είναι καλά και αναρρώνει καθώς μιλάμε“, προσθέτοντας: “Είμαι απλά χαρούμενος που έφυγε όταν έφυγε. Μια ρήξη είναι σοβαρό πράγμα.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avatar (@avatar)

Η μητέρα του Saindon δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Ζηλανδία για περίπου έναν μήνα.

Η νίκη στα Όσκαρ ήταν η πρώτη για τον Saindon, ο οποίος στο παρελθόν είχε προταθεί δύο φορές (μαζί με τον Letteri) για το βραβείο καλύτερων οπτικού εφέ για τη δουλειά του στην ταινία “The Hobbit: An Unexpected Journey” του 2012 και “The Hobbit: The Desolation of Smaug” του 2013.

Η νίκη αυτή ήταν η μοναδική της βραδιάς για την πολυαναμενόμενη συνέχεια του Avatar, η οποία ήταν επίσης υποψήφια για Καλύτερο Ήχο, Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς και Καλύτερο Επίτευγμα στη Σχεδίαση Παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα