Caprese salad: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή της διάσημης ιταλικής σαλάτας

14:52 31/7/2021 - Πηγή: InStyle

Η ιταλική κουζίνα είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες μας. Σε αυτήν οφείλουμε μερικά από τα πιο γευστικά πιάτα, όπως η Carbonara ή η Pizza Margherita. Αυτές οι παραδοσιακές συνταγές είναι απίστευτα δημοφιλείς σε ολόκληρο τον πλανήτη, όμως υπάρχουν πολλά ακόμη λαχταριστά ιταλικά φαγητά, τα οποία συχνά ξεχνάμε.

Ένα από αυτά είναι η σαλάτα Caprese, η οποία είναι τόσο απολαυστική όσο και υγιεινή.

Το french toast είναι το πιο λαχταριστό πρωινό

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giovanni Castaldi (@giovanni.castaldi)

Αυτή η δροσιστική σαλάτα πήρε το όνομά της από το μικρό νησάκι Capri, στον κόλπο της Νάπολης. Στο πέρασμα του χρόνου, έχουν υπάρξει αμέτρητες ιστορίες για την προέλευση της Caprese. Ωστόσο, η πιο διαδεδομένη από αυτές σχετίζεται με τον Filippo Tommaso Marinetti. Πρόκειται για έναν από τους κυριότερους ιδρυτές του κινήματος του φουτουρισμού, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Στην Ιαπωνία τα… ταπεράκια μοιάζουν με έργα τέχνης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Capri Italy/ Free Advice (@capri_it)

Εκείνη την περίοδο, οι φουτουριστές συνήθιζαν να οργανώνουν μία ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Quisisana του Capri. Το καλοκαίρι του 1924, ο Marinetti αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα των έως τότε εορτών και να προωθήσει τις χορτοφαγικές γαστρονομικές συνήθειες. Επέλεξε λοιπόν την ιδιαίτερη σαλάτα, την οποία σέρβιρε το εστιατόριο του Hotel Quisisana. Το χαρακτηριστικό της που την έκανε να ξεχωρίζει, ήταν το γεγονός ότι είχε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Ο George Clooney και η Amal Alamuddin απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ιταλία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy Food (@foodfuly)

Η απήχηση της Caprese εκτοξεύτηκε θεαματικά, όταν την ανακάλυψε ο Βασιλιάς Farouk της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα κατά τη δεκαετία του 1950, η σαλάτα εξελίχθηκε σε αγαπημένο πιάτο του και μέσω αυτού, έγινε γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, σερβίρεται τόσο σαν ορεκτικό όσο και ως δεύτερο πιάτο. Ο κόσμος την προτιμάει για την ωραία γεύση της και τη feel-good αίσθηση, που μας δημιουργεί όταν τη βλέπουμε.

Η Emily Ratajkowski κάνει τις διακοπές της στην Ιταλία, φορώντας το πιο hot χρώμα του καλοκαιριού!

Παρακάτω ακολουθεί η εύκολη και απλή συνταγή της:

Υλικά 

4 ώριμες ντομάτες2 κεφάλια mozzarella Bufalaαγνό παρθένο ελαιόλαδοαλάτι και πιπέριφύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση 

Κόβετε σε μέτριες ροδέλες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες εναλλάξ και ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καλή απόλαυση!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M.P. Passion Food (@mp_passion_food)

Keywords
Τυχαία Θέματα