Waymo: Ξανανοίγει εργοστάσιο στο Ντιτρόιτ για την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων- Σε τι στοχεύει

10:18 28/4/2019 - Πηγή: Fortune

του David Welch

Ο τόπος γέννησης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της κουλτούρας της οδήγησης θα φιλοξενεί σύντομα ένα από τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής αυτόνομων οχημάτων δίχως οδηγό, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Waymo της Alphabet επέλεξε τις κλειστές εγκαταστάσεις της American Axle & Manufacturing Holdings στο Ντιτρόιτ ως τον χώρο όπου θα εξοπλίζει

με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης οχήματα κατασκευασμένα από τις: Fiat Chrysler Automobiles και Jaguar Land Rover Automotive.

Η εταιρεία, με έδρα στην Καλιφόρνια, θα νοικιάσει το εργοστάσιο και θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στα οχήματα αυτόνομης τεχνολογίας αυτό το καλοκαίρι, δημιουργώντας «εκατοντάδες» νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με αναρτήσεις ιστολογίου της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή από τη Waymo δίνει μια μικρή ώθηση σε ένα μέρος του Ντιτρόιτ που έχει πληγεί σκληρά από τη βιομηχανική παρακμή και τη μεταφορά θέσεων εργασίας του κλάδου της μεταποίησης στο Μεξικό. Η American Axle άρχισε να μειώνει την κλίμακα του βιομηχανικού της συγκροτήματος το 2008 και το έκλεισε τέσσερα χρόνια μετά. Η General Motors έχει επίσης μειώσει την παραγωγή σε ένα κοντινό εργοστάσιο και ίσως το κλείσει του χρόνου.

Τα αυτοκίνητα της Waymo θα είναι αυτόνομα Επιπέδου 4, εξοπλισμένα με hardware και λογισμικό που θα τους επιτρέπει να κινούνται αυτόνομα χωρίς οδηγό, ακολουθώντας διαδρομές σε αυστηρά ορισμένες περιοχές.

Η Waymo είπε ότι διάλεξε έναν χώρο για το εργοστάσιο που της επιτρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του στα μέσα αυτής της χρονιάς, και να έχει πρόσβαση σε ιδιαίτερα ταλαντούχους μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες του κλάδου του αυτοκινήτου.

Σε ανάρτησή της τον περασμένο Γενάρη, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι ένας άλλος λόγος για την επιλογή του Ντιτρόιτ ήταν ο βαρύς χειμώνας της πόλης. Το χιόνι είναι μια σοβαρή πρόκληση για το Lidar και άλλους αισθητήρες που τα αυτόνομα οχήματα χρησιμοποιούν για να εντοπίζουν αντικείμενα στον δρόμο τους, και η Waymo θέλει να βελτιστοποιήσει την απόδοσή τους με δοκιμές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα