Καιρός: Καλός και χωρίς σκόνη, έως τη Δευτέρα του Πάσχα

19:06 27/4/2019 - Πηγή: Fortune

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 29/04, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 27/04 έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα 28/04, κυρίως στη βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, από το μεσημέρι έως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 27/04 αναμένονται βροχές, όμβροι και καταιγίδες, στην Βορειοανατολική

Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα 28/04 υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα (28 – 29/04) αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα το Μεγάλο Σάββατο 17/04, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 26 βαθμούς, ενώ θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 3 βαθμούς κατά μέσο όρο) την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (28 – 29/04). Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα