Βρούτσης: "Εαν τολμήσουν δημοψήφισμα ή εκλογές, η οικονομία θα καταστραφεί"

O βουλευτής της ΝΔ , κ. Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Με αφορμή το σημερινό Eurogroup
Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Ευχής έργον είναι να υπάρχει δήλωση θετική για τη χώρα και σήμερα και αύριο και όσο το δυνατόν το συντομότερο να γίνει αξιολόγηση αυτή που αφήσαμε εμείς γιατί περί αυτού πρόκειται και να υπάρξει μια σύγκλιση. Αυτό όμως που πρέπει να δούμε και είναι το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τα πράγματα σε μια αβεβαιότητα απίστευτη, η οικονομία

έχει στοιχειώσει, τα πάντα κινούνται πλέον στη ζώνη του Λυκόφωτος. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει για τη χώρα και την ίδια στιγμή βλέπουμε έναν πρωθυπουργό άβουλο ο οποίος άγεται και φέρεται μεταξύ δύο συνιστωσών δυνατών απόψεων του κόμματός του. Η μια είναι η άποψη που συμπυκνώνει την αντιευρωπαϊκή αντίληψη και τη δραχμική αντίληψη και η άλλη που του λέει έλα να συμβιβαστούμε.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι τα κολπάκια επικοινωνιακού χαρακτήρα και τακτικισμού, τα αριστερά αυτά κολπάκια περί σχεδιασμού κάλπης που είδαμε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι πράγματα ανεπίτρεπτά.
Πιστεύω ότι το μήνυμα ήταν προς το εσωτερικό του αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί ανησυχία και στον κόσμο, πρωθυπουργός της χώρας είναι δεν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αν θεωρητικά εκπέμπει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε ένα βάρος το οποίο είναι δυσανάλογο με εμάς ή έχουμε εγκλωβιστεί στις προεκλογικές εξαγγελίες και ο κομματικός εγωισμός δεν μας επιτρέπει να κάνουμε το βήμα το ευρωπαϊκό αυτό που έχω να σας πω είναι ότι εάν τολμήσουν δημοψήφισμα ή εκλογές αυτό να ξέρουν ότι θα συνοδευτεί από την καταστροφή τελείως της οικονομίας. Κλειστές τράπεζες, παύση πληρωμών , καταστροφή του τουρισμού.

Ερωτηθείς αν πρέπει να υπογράψει η κυβέρνηση μια συμφωνία που θα έχει συγκεκριμένες επιλογές στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό και ποια θα είναι η θέση της ΝΔ
Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Καταρχήν δεν ξέρουμε το επίπεδο της συμφωνίας, τους όρους και τα μέτρα. Γνωρίζετε καλά και αρχίζουμε και εμείς να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι σήμερα το άνοιγμα το δημοσιονομικό της χώρας έχει φτάσει τα 5 δις όταν εμείς θα βγαίναμε από το μνημόνιο με μέτρα 975 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα επειδή ακούω για κόκκινες γραμμές, αν αυτή τη στιγμή οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν θέλει να προχωρήσει και να εφαρμόσει τον συνδικαλιστικό νόμο που είχαμε ετοιμάσει τότε βεβαίως είμαστε κάθετα αντίθετοι.
Για την απελευθέρωση των απολύσεων εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιστρέψει στο παλιό καθεστώς δηλαδή αυτό που απαλλάχτηκε η χώρα δια μέσου ημών μετά από 32 χρόνια που ο υπουργός ήταν εκείνος που είχε τη δυνατότητα να αποφασίζει με επιχειρηματικούς όρους αν μια επιχείρηση κάνει αναδιάρθρωση ή όχι και μετέφερα την αρμοδιότητα στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας και θέλει να το ξαναπάει πάνω του ο κ. Σκουρλέτης να αποφασίζει για λογαριασμό των επιχειρήσεων βεβαίως και δεν είναι κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα.
Αν σκοντάψει η Ελλάδα σε αυτά θα είναι ένα τεράστιο πολιτικό και εθνικό έγκλημα ή ακόμα και για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές διότι αυτό είναι εξυγίανση είναι μεγάλη τομή και μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό σύστημα όπως δεν είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που μπήκε ξαφνικά στο τραπέζι των κύριων συντάξεων. Πρωτάκουστο, αυτό δεν είχε μπει ποτέ σε συζήτηση και διαπραγμάτευση με την πλευρά Τρόικας-Θεσμών, είναι καινούργια πράγματα που δείχνει ότι διαπραγματεύονται πετώντας λευκή πετσέτα .
Η ΝΔ αποτελεί αυτή την στιγμή την πολιτική εγγύηση για το μέλλον το ευρωπαϊκό και τη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δεν ταλαντεύεται αλλά θα δούμε. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πληρώνει η χώρα το τίμημα του λαϊκισμού που φλάμπουρο ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη που βλέπουμε σήμερα όλα αυτά να καταργούνται, να βλέπουμε μια αριστερή αντίληψη στα πράγματα της πολιτικής ζωής του τόπου που βάζουν προτεραιότητα την κατάργηση της αριστείας, το γκρέμισμα των μεταρρυθμίσεων, την αποφυλάκιση του Ξηρού, το φεστιβάλ για την κάνναβη και να πληρώνουμε αυτή τη στιγμή ένα τίμημα που δεν άξιζε να πληρώνει ο ελληνικός λαός και να λέμε «καλώς τους και ας άργησαν. Περάστε». Η ΝΔ θα σταθμίσει τα πράγματα αφού δει τα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα