Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Περίπου την ίδια ώρα που ο Τούρκος διοικητής της πολυεθνικής δυνάμεως «Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEEBRIG) αποχωρούσε από την εκδήλωση της περατώσεως της πρώτης χερσαίας επιχειρήσεως της ΕΕ στην κεντροαφρικανική Δημοκρατία, εξαιτίας της παρουσίας σε αυτήν του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Γ. Μπασιακούλη, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν μία υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος, προφανώς για να μας «μαλώσουν» επειδή στην Ελλάδα καλέσαμε τον Α/ΓΕΕΦ ενός κράτους της ΕΕ που μόνο αυτοί δεν αναγνωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα.

Ένας σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:04 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε τέσσερα και δύο αεροσκάφη αντιστοίχως, πραγματοποίησε στις 11:27 υπέρπτηση του σχηματισμού των τεσσάρων αεροσκαφών πάνω από τη μικρονησίδα Ανθρωποφάγοι, στα 25.000 πόδια και των δύο αεροσκαφών άνωθεν ιδίας νήσου στα 12.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:30 νοτίως της Σάμου. «Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίστηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική», όπως σημειώνεται σχετικώς στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.


Εξάλλου σήμερα ο προαναφερθείς σχηματισμός των έξι τουρκικών αεροσκαφών, από τα οποία τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησε μία παράβαση και 14 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα