Σαμαράς για Αμφίπολη: "Τα ευρήματα ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας"

«Ακούω μόνον την αρχαιολόγο και όσα αποκαλύπτει η ίδια για τα ευρήματά της» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε προ ολίγου από τους συντάκτες του πολιτιστικού ρεπορτάζ για την πρόοδο των εργασιών στην Αμφίπολη

Υποχρεούμαστε να είμαστε σοβαροί και ολιγόλογοι καθώς πρόκειται για γεγονός που βρίσκεται πολύ πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς,

στη σύντομη δήλωσή του τόνισε ότι "έως την Πέμπτη θα εκτελούνται αναστηλωτικές εργασίες", δείχνοντας ότι ήταν καλά ενημερωμένος καθώς μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ήθελαν τις εργασίες να διαρκούν περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι τις παραπάνω δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Βυζαντινού Μουσείου, όπου παραβρέθηκε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιστροφή πολιτιστικών θησαυρών στο Μουσείο, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει τον αγώνα του υπουργείου Πολιτισμού για την επιστημονική στοιχειοθέτηση των απαιτήσεων της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των πολιτιστικών της θησαυρών, οι οποίοι έχουν εξαχθεί παράνομα.

«Μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχισθεί με κορύφωση τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Μια μόνιμη και απαρέγκλιτη απαίτηση μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα