Πλημμύρισε ο Σπερχειός (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο Σπερχειό Ποταμό, τα νερά του οποίου έχουν πλημμυρίσει τον κάμπο της Λαμίας. Οι αρχές της Φθιώτιδας με μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου και οι κάτοικοι της περιοχής, προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή τα τελευταίων δέκα ετών καθώς ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος και κατευθύνθηκε σε σημεία που μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ πλημμυρίσει.

Βίντεο από την ιστοσελίδα fonografos.net.

Την

ίδια ώρα, τρία χωριά στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς διακόπηκε κάθε πρόσβαση σε αυτά όταν κατέρρευσαν τα γεφύρια που υπήρχαν στις διαβάσεις.

Επίσης, χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά έχουν καταστραφεί, πλημμυρισμένες είναι επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και βιοτεχνίες νότια της πόλης της Λαμίας, ενώ τα συνεργεία της περιφέρειας αρχίζουν τις καταγραφές των καταστροφών.

Μεγάλα είναι, όμως, τα προβλήματα σε Ευρυτανία και Φωκίδα, καθώς κατολισθήσεις απειλούν ακόμη και χωριά.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργανώθηκε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι για να υπάρξει μια συνολική αποτίμηση των καταστροφών, καθώς εντοπίζονται προβλήματα με υδροηλεκτρικά εργοστάσια, στάβλους που παρέσυραν οι κατολισθήσεις, προσβάσεις που έχουν διαλυθεί και, το κυριότερο, ακόμη και όσα αντιπλημμυρικά προστατευτικά έργα υπήρχαν στον Σπερχειό ποταμό αλλά και τους χείμαρρους στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία έχουν ήδη καταστραφεί και απειλούνται χωριά πλέον, στην επόμενη μικρή βροχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με προβλήματα οι μετακινήσεις στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα