Πρωτάθλημα και κύπελλο οι επόμενοι στόχοι του Γιώργου Στεφάνου

Ο λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού και MVP του Λιγκ Καπ, Γιώργος Στεφάνου μίλησε τον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς και τους υπόλοιπους στόχους των ερυθρόλευκων.

Για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ: «Ήταν ένας ακόμα τίτλος για τον Ολυμπιακό,

ωστόσο ξεχωριστός και ιδιαίτερος για μένα, αφού μπόρεσα να τον πανηγυρίσω μαζί με το γιό μου. Πέρυσι, αν και είχε γεννηθεί, ήταν μακριά η διοργάνωση και δεν μπορούσε να είναι στο γήπεδο. Φέτος όμως, κατάφερα να τον έχω μαζί μου, σε αυτή τη γιορτή του βόλεϊ, η οποία έτυχε να συνοδευτεί και με μια επιπλέον προσωπική διάκριση και σίγουρα ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για μένα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά τα παιχνίδια. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν ματς ίδια με αυτά του πρωταθλήματος. Ξέραμε πως στον τελικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα είχαμε απέναντι μας μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ένα αξιόμαχο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο με νέα παιδιά. Μας δυσκόλεψαν στην αρχή του παιχνιδιού, όμως στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να κατακτήσουμε το Λιγκ Καπ, το οποίο ελπίζω να αποτελέσει το ορεκτικό για την ομάδα μου και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε και τους υπόλοιπους στόχους, δηλαδή το Κύπελλο και το πρωτάθλημα».

Αν παίζει ρόλο η εμπειρία του Ολυμπιακού: «Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα μας, ζουν τα τελευταία χρόνια μέσα στους τίτλους και έχουν μάθει να ανταποκρίνονται σε δύσκολες καταστάσεις. Όμως σας διαβεβαιώ ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο και έρχεται μετά από πολύ κόπο, πολύ δουλειά και σοβαρότητα. Φέτος ο Ολυμπιακός επένδυσε στο βάθος του πάγκου μετά την περυσινή τραυματική χρονιά και σίγουρα πλέον απολαμβάνουμε σε μεγάλο βαθμό αυτή τη δυνατότητα. Κάθε χρονιά άλλωστε, αποδεικνύεται πως οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, έχουν ανάγκη από λύσεις και γι’ αυτούς που στην πορεία μπορεί να τραυματιστούν, αλλά και για όσους χρειάζονται ξεκούραση. Αρχικά ο στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Μη γελιόμαστε όμως, η Ευρωπαϊκή πορεία είναι πλέον πιο δύσκολη, λόγω των οικονομικών συγκυριών, όμως το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να λαμβάνει μέρος στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι περισσότερο, όμως πληρώσαμε κάποιους τραυματισμούς. Έτσι πλέον έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θέλουμε να τα κατακτήσουμε και νιώθω μεγάλη σιγουριά πως θα τα καταφέρουμε. Ξέρω ότι τείνω να γίνω γραφικός, όμως αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε καλά και να μην έχουμε τραυματισμούς και όλα θα κυλήσουν όπως τα θέλουμε»

Για το ζευγάρι των τελικών: «Θεωρητικά πάντα, φαίνεται ότι αντίπαλος μας στον τελικό θα είναι ο ΠΑΟΚ. Με την μέχρι τώρα παρουσία του, αλλά και με την ενίσχυση που είχε το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι θα είναι ο κύριος αντίπαλος μας. Ωστόσο, δεν αποκλείω τις εκπλήξεις, καθώς μέχρι τώρα υπήρξαν και άλλες ομάδες που μας κόντραραν και νομίζω ότι ακόμα είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά».

Keywords
Τυχαία Θέματα