Τέλη Φεβρουαρίου ανοίγει η ΕΡΤ

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα (και συγκεκριμένα προς τα τέλη Φεβρουαρίου) θα ανοίξει η ΕΡΤ.

Αυτό αναφέρουν αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, οι οποίες γνωρίζουν τον σχεδιασμό που έχει γίνει πολύ πριν από την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μαξίμου εξετάζουν ποιος θα είναι ο τρόπος λειτουργίας της νέας ΕΡΤ,

καθώς δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως στόχος είναι ο ανασχεδιασμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από μηδενική βάση, για να αποφευχθούν τα αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος. Στην περίπτωση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, δεν υπάρχει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς η εταιρεία χρηματοδοτείται από το ανταποδοτικό τέλος.

Η πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί είναι να βρεθούν ξανά όλοι στο Ραδιομέγαρο, με σκοπό να κλείσει η «πληγή» του λουκέτου. «Επιστροφή όλων σε μία ΕΡΤ -η ΝΕΡΙΤ δεν θα υπάρχει- χωρίς να αντιμετωπιστούν δυσμενώς οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί», δήλωσε στην εκπομπή της Ελλης Στάη στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής της «Αυγής», Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με το σχέδιο που ισχύει μέχρι σήμερα, θα επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι και όσοι σήμερα εργάζονται στη ΝΕΡΙΤ και ήταν και στην παλιά ΕΡΤ ή πέρασαν στη νέα εταιρεία με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αντιθέτως, δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τον περίφημο διαγωνισμό των δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ, για τον οποίο υπήρχαν πολλές καταγγελίες αναφορικά με το «κόψιμο» συγκεκριμένων ανθρώπων και την παρουσίαση πλαστών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Στην περίπτωση αυτή, οι εν λόγω προσλήψεις μάλλον δεν θα ισχύσουν, ενώ υπό διερεύνηση παραμένει και το ζήτημα των απολυμένων της ΕΡΤ που βγήκαν στη σύνταξη και θέλουν τώρα να επιστρέψουν.

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ. «Η δέσμευση που υπάρχει, και θα υλοποιηθεί σύντομα, είναι να επανασυσταθεί, να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Συμβολικά και ουσιαστικά, με προσπάθεια όμως μεταρρύθμισής της», ήταν η θέση του Νίκου Φίλη, όπως εκφράστηκε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Αναφορικά με τον χρόνο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί διχογνωμία. Υπάρχει η πρόταση να ανοίξει η εταιρεία με Κοινή Υπουργική Απόφαση και μέσα σε διάστημα 6 μηνών να θεσπιστεί ένας νέος νόμος. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την άμεση κατάθεση ενός νέου νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, αν και αυτό σημαίνει πως στο μεσοδιάστημα θα λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ… Τον γενικότερο επανασχεδιασμό της ΕΡΤ έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενώ ρόλο και λόγο θα έχει ο έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο θερμό επεισόδιο στο Mega μεταξύ Στραβελάκη -Πρετεντέρη

Στο ''κόκκινο'' το ταμείο του ΣΚΑΪ

Αλλάζει ξανά lead in το Star

Τι τηλεθέαση έκανε ο τελικός του DWTS 5;

Μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις και βραβεία Όσκαρ στη Nova

Νέο θερμό επεισόδιο στο Mega μεταξύ Στραβελάκη -Πρετεντέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα