Νίνα Λοτσάρη: ''Στην πολιτική μετά τη σύνταξη''

Της Ματίνας Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στο «Casablanca Music Hall», σε ατμόσφαιρα… Dynasty ξεπροβάλλει μια παρουσία που μαγνητίζει τα βλέμματα και ακούγεται μια φωνή που ξυπνάει τις αισθήσεις. Αυτή είναι η Νίνα Λοτσάρη, που μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη παρουσιάζουν φέτος ένα σόου που τα έχει όλα… Τραγούδι, διασκευές, χορό, ατμόσφαιρα, μεταμφιέσεις, κουστούμια και, τελικά, πολλή ενέργεια και ποιότητα. Η Νίνα Λοτσάρη

για ακόμη μία χρονιά αποδεικνύει πως όταν η πολλή δουλειά και το ταλέντο συνυπάρχουν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό.

Το να είσαι μητέρα δύο παιδιών και να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά στον χώρο του θεάματος, που εκ των πραγμάτων απαιτεί πολλή ενέργεια και χρόνο, δεν είναι εύκολο. Η Νίνα Λοτσάρη, όμως, φαίνεται να τα έχει καταφέρει και να έχει βρει τις ισορροπίες της, καθώς και τρόπους για να είναι μια υπέροχη μαμά και μια άριστη επαγγελματίας. Εκανε την κριτική της και έμαθε πόσο σκληρό είναι να έρχεται κανείς αντιμέτωπος με τον εαυτό του. «Κάνω αυτοκριτική και είμαι πολύ αυστηρή. Γι’ αυτό αποφεύγω να κρίνω τους άλλους ανθρώπους. Αν μπορεί να σε πληγώσει ο εαυτός σου, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν τα λόγια κάποιου άλλου. Αυτό που έχει πραγματική αξία για μένα είναι να έχει κανείς καθαρή τη συνείδησή του. Μέσα από αυτή την ανασκόπηση και την ειλικρινή αντιμετώπιση βρίσκω τις ισορροπίες μου».

Η τραγουδίστρια, όμως, έχει και την αχίλλειο πτέρνα της και αυτή δεν είναι άλλη από την αγένεια! «Γαλουχήθηκα με τέτοιες αρχές από δύο υπέροχους γονείς, που η αγένεια μπορεί να με εξοργίσει. Δεν την ανέχομαι και με αυτή την αρχή της ευγένειας μεγαλώνω και τα δικά μου παιδιά», λέει χαρακτηριστικά.
Η Νίνα Λοτσάρη έχει έρθει αντιμέτωπη με αρνητικές κριτικές, που πολλές φορές καταλήγουν σε εμπάθειες και εμμονές. Πόσο την επηρεάζει, όμως, και πώς αντιδρά στις κριτικές αυτές η τραγουδίστρια;

«Εχω ακούσει αρνητικά σχόλια γύρω από το όνομά μου, αλλά όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που με κάνει πολύ χαρούμενη», λέει και συνεχίζει: «Ποτέ κανένας δεν έχει πει κάτι αρνητικό για τη φωνή μου ή για την παρουσία μου στη σκηνή. Αυτό για μένα τα λέει όλα… Αν τώρα κάποιος είναι τόσο αδαής και κακός στη δουλειά του και κρίνει απλώς βλέποντας φωτογραφίες, γιατί δεν κάνει καν τον κόπο να δει το σόου, τότε λυπάμαι, αλλά δεν με αφορά! Τα εκκεντρικά μαλλιά και οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι μέρος της δουλειάς μου, όχι οι επιλογές της καθημερινότητάς μου. Δεν πάω έτσι ντυμένη για καφέ».

Είναι, όμως, από εκείνους τους ανθρώπους της σοουμπίζ που δεν αφήνουν τη… λάσπη πάνω στο όνομά τους απλώς για να μη γίνουν αντιπαθητικοί. Δηλώνει «επαναστάτρια» και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμαυρώνει τη δουλειά και την προσπάθειά της χωρίς επιχειρήματα. «Αν κάποιος δεν συμπαθεί αυτό που κάνω ή θεωρεί ότι δεν κάνω κάτι καλά… είμαι εδώ να τον ακούσω, να μου πει το “γιατί” του και να του πω το “επειδή” μου».
Οταν η κουβέντα έρχεται στην επικαιρότητα και στις πολιτικές εξελίξεις, η Νίνα Λοτσάρη είναι πολύ συνειδητοποιημένη. Δανείζεται τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ για να μας πει τη γνώμη της για την πολιτική και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. «Ενας από τους πιο σπουδαίους Βρετανούς όλων των εποχών είπε αυτό που πιστεύω ακράδαντα: “Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε”. Ρουλέτα είναι… και κάπου θα κάτσει η μπίλια, αλλά κανένας αριθμός δεν με πείθει να τον εμπιστευτώ και να ποντάρω τα λεφτά μου».

Οσο για το αν έχει σκεφτεί να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική, απαντώντας θετικά σε κάποια πρόσκληση κόμματος, η Νίνα Λοτσάρη αποκαλύπτει στο «S»: «Ολο αυτό είναι για μένα λίγο της μόδας. Είσαι λίγο αναγνωρίσιμος, λίγο ηθοποιός, λίγο τραγουδιστής, ας γίνεις και λίγο πολιτικός. Αλλά εμένα δεν μ’ αρέσει να ακολουθώ ούτε τη μόδα, ούτε το λίγο. Θεωρώ ότι θα χάσω από την ενέργειά μου και ότι η πολιτική δεν γίνεται part time. Δεν μπορεί να συνδυάζεται με κανένα άλλο επάγγελμα. Αν κάποια στιγμή πάρω σύνταξη και δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα