Μάχη γενεών για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ευ. Βενιζέλος σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στην τελευταία κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και του Πολιτικού Συμβουλίου προανήγγειλε την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Παλαιότερα έλεγε ότι, αν δεν καταφέρει να οδηγήσει το κόμμα σε ανοδική πορεία, δεν προτίθεται να μονάσει στην οικία του, αλλά θα αξιοποιήσει την κυβερνητική του γνώση για να τη μεταλαμπαδεύσει

σε νέους φοιτητές, διδάσκοντας διαχείριση κρίσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Δηλαδή, θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Γ. Παπανδρέου.

Για τον τελευταίο πάντως έχει διατηρηθεί η ευκαιρία να είναι μέσα στα πολιτικά πράγματα, καθώς είναι ακόμη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δεν αποκλείεται μέσα από αυτή τη θέση να ενεργοποιηθεί εκ νέου και να δώσει άλλη δυναμική στο κόμμα που ίδρυσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου φιλοδοξεί να επανακάμψει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έχει ξεκινήσει η κούρσα διαδοχής του Ευ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάχη αναμένεται να λάβει χαρακτήρα σύγκρουσης γενεών, καθώς από τη μια υπάρχουν οι παραδοσιακοί δελφίνοι του κόμματος, όπως είναι η Φ. Γεννηματά και ο Α. Λοβέρδος, και από την άλλη οι εκπρόσωποι της νεότερης σχολής πολιτικών στελεχών, όπως οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Κ. Πιερρακάκης και Ν. Ανδρουλάκης. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος θα το διαπιστώσουμε στο συνέδριο του κόμματος την άνοιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα