Νεκρός ο έφηβος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό

Ένας παλαιστίνιος έφηβος που είχε τραυματιστεί από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας στα τέλη Αυγούστου στην ανατολική Ιερουσαλήμ κατέληξε την Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις μελών της οικογένειάς του αλλά και νοσοκομειακές πηγές. Ο 16χρονος Μοχάμεντ Σινοκρότ τραυματίστηκε στις 31 Αυγούστου από πυρά στην περιοχή Βαντί Γιοζ της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία κοντά στο σπίτι του που βρίσκεται στην παλιά πόλη.

Η αστυνομία ανέφερε ότι κουκουλοφόροι παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και κροτίδες σε αστυνομικούς στις γειτονιές του Βαντί Γιοζ, του Ισαουίγια και του Αλ Τουρ.

Η οικογένεια του παιδιού ισχυρίζεται ότι ο 16χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ πήγαινε στο τζαμί, αλλά η αστυνομία αναφέρει από την πλευρά της ότι είχε πυροβοληθεί στα πόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. «Δεν υπήρχαν διαδηλώσεις στην περιοχή. Πήγαινε στο τζαμί για τη βραδινή προσευχή και για να αγοράσει ψωμί,» είπε ο θείος του Μουχνταντί Σινοκρότ τονίζοντας ότι ήταν μια «δολοφονία».

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο νεαρός παλαιστίνιος «συμμετείχε σε διαδηλώσεις» και ότι χτυπήθηκε στο πόδι. Παρά τον τραυματισμό του ο νεαρός είχε προσπαθήσει να διαφύγει πριν πέσει και μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δήλωσε ο ισραηλινός εκπρόσωπος. Ο ίδιος είπε ότι το παιδί μάλλον τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την πτώση του και σημείωσε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο το σώμα του νεαρού παλαιστίνιου θα πρέπει να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Τελ Αβίβ για νεκροψία, αλλά η οικογένειά του έχει αρνηθεί. «Δεν θέλουμε να γίνει νεκροψία ξέρουμε πως σκοτώθηκε», δήλωσε ένας από τους συγγενείς του παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα