Κυβέρνηση λαϊκής δεξιάς ...σε περίπτωση εκλογών

Με ισχυρό το στοιχείο της έκπληξης, με αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών και με αλλαγές «κατευνασμού» σε κρίσιμα υπουργεία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το κύριο χαρακτηριστικό, αλλά και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης είναι η στροφή στην κοινωνία και στην καθημερινότητα με ένα πιο κεντρώο από τη μια πλευρά προφίλ με επιλογές όπως αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου

στο υπουργείο Παιδείας, και με ένα αμιγώς φιλολαϊκό και δεξιό προφίλ, με επιλογές όπως αυτή του Αργύρη Ντινόπουλου, του Τασούλα, της Βουλτεψη, του Γιακουμάτου κ.ά.

Πολλοί χαρακτήρισαν την κυβέρνηση ως προεκλογική κυβέρνηση, καθώς η αναδιάταξη δυνάμεων έγινε με βάση το εκλογικό χάρτη από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, ενώ αρκετοί εκτιμούν ότι το λαϊκό χρώμα στην κυβέρνηση αποτελεί και την πυξίδα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα πρόσωπα της λαϊκής ή επικοινωνιακής, όπως χαρακτηρίστηκε, δεξιάς που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχουν στόχο στο να συγκρατήσουν ή να επαναπατρίσουν ψηφοφόρους, σε περίπτωση εθνικών εκλογών, αν υπάρξει ατύχημα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα