Νέα πρόσωπα στον δήμο...


Και τώρα που τα πήρε όλα ο Βενιζέλος, τι;
Τι θα κάνουμε, πρόεδρε Αντώνη, εμείς εδώ μόνοι; Αντε να περιμένουμε κανέναν ανασχηματισμό, μπας και δούμε κανένα... υποκατάστατο
σε υπουργείο.

Νέα πρόσωπα στον δήμο


Νέο αέρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης έφεραν οι εκλογές, αναφορικά με τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν. Περί τους

24 από αυτούς είναι νέα πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη εξελέγησαν ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο Αλέξανδρος Αγιος, ο Χρήστος Παπαστεργίου και η Λίνα Λιάκου. Επίσης, ο Στέλιος Λιακόπουλος, ο Θανάσης Παπαναστασίου και η Γιούλη Ρανέλα. Από την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη στα φρέσκα πρόσωπα περιλαμβάνονται ο δικηγόρος Δημήτρης Κούβελας (φωτ.), η Ζωζώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα, η Στέλλα Αβραμίδου, ο Στέφανος Γωγάκος, ο μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, ο Εφραίμ Κυριζίδης, δικηγόρος, και ο Νίκος Ζεϊμπέκης. Αντίστοιχα, από την παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη προστίθενται δύο νέοι σύμβουλοι, η πανεπιστημιακός Ρία Καλφακάκου και ο Γιώργος Αβαρλής, ενώ η Κωνσταντίνα-Ευριδίκη Ασλανίδου εξελέγη με την παράταξη του Αρτέμη Ματθαιόπουλου της Χρυσής Αυγής.

Χαμηλά την μπάλα


Παρά τη νίκη του, διατηρεί χαμηλούς τόνους. Ο λόγος για τον «κύριο 71%» Απόστολο Τζιτζικώστα και τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως ισχυρό διεκδικητή για την επόμενη ημέρα στην Κεντροδεξιά. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξακολουθεί να κρατάει χαμηλά την μπάλα και δεν δίστασε να πει στους δημοσιογράφους ότι τέτοιες συζητήσεις και είναι άκαιρες και του κάνουν κακό, από όπου κι αν διακινούνται. «Εχουμε πολλή δουλειά στην Περιφέρεια», τους είπε χαρακτηριστικά.

Ετοιμος για την προεδρία

Καλά-καλά δεν τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές και άρχισαν τα όργανα για την προεδρία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Πρώτος και καλύτερος ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ήδη κάνει τις παρασκηνιακές του κινήσεις και ετοιμάζει την υποψηφιότητά του...

Δεν ξεχνά


Η συγχαρητήρια δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον Απόστολο Τζιτζικώστα αποπνέει έναν πολιτικό πολιτισμό. Μέσα από αυτήν, πάλι, φρόντισε να στείλει και το μήνυμά του στον Αντώνη Σαμαρά, ότι ο Πόντιος δεν... ξεχνά! Ελα όμως που δεν ξεχνά ούτε ο Μεσσήνιος...

Πάει για βουλευτής

Ολο και πιο έντονα ακούγεται το σενάριο που θέλει τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να βάζει πλώρη για μία από τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές κάλπες. Αρκετά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, υπερθεματίζουν σε αυτή την εξέλιξη, καθώς, όπως λένε, έδωσε εξετάσεις. Ποιες είναι αυτές; Στις ευρωεκλογές έλαβε στην Α’ Θεσσαλονίκης περίπου 8.000 σταυρούς και στη Β’ Θεσσαλονίκης σχεδόν 4.000.

Μετρούν ξανά ψήφους

Η νόσος της εξουσιομανίας έπληξε τον συνδυασμό «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη, προτού καλά-καλά καθήσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ηδη 10 και βάλε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων και σταυρών, προσδοκώντας είτε να υπερκεράσουν εκείνους που εκλέχθηκαν είτε να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση. Το θέμα έχει φτάσει ήδη στην κεφαλή του συνδυασμού, με τον Σταύρο να κρατά επί του παρόντος στάση αναμονής με την προσδοκία οι «Εντάξει» να παραμείνουν... εντάξει και τους επόμενους μήνες.

Διαγωνισμοί


Σε δήμο στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος, μετά το στραπάτσο που έφαγε (βλέπετε, δήλωνε σίγουρος για τη νίκη του), τρέχει τώρα να ολοκληρώσει τα έργα που έχει σε εξέλιξη πριν έρθει ο νέος ένοικος του δημαρχείου. Ελα όμως που αυτός είναι παλιός στο κουρμπέτι και έχει ήδη εγκατασταθεί στο δημαρχείο, ώστε να προλάβει τυχόν ατυχήματα…

Με βροχή
Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, στη Σαμοθράκη την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Εβρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιο, για τη διερεύνηση των δεδομένων όσον αφορά τη συνέχιση του μεγάλου έργου του αεροδρομίου του νησιού. Η συνέχεια της επίσκεψής του βέβαια ήταν επεισοδιακή, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν και ζημιές στο νησί, καθυστέρησαν την αποχώρησή του.

Ελεγχος

Ενας νέος δήμαρχος, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δέχεται συνεχώς αυτό το διάστημα την ίδια ερώτηση: Θα κάνει οικονομικό έλεγχο μόλις αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Νέστου; «Βεβαίως», απαντά προς κάθε κατεύθυνση και θυμίζει ότι αυτή η υπόσχεση ήταν η βασικότερη προεκλογική του δέσμευση. Την οποία θα τηρήσει κατά γράμμα.

Παρέμβαση
Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με επίσημη επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε αυτήν βάζει στο τραπέζι την αντεθνική δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο κινείται έξω από τις κόκκινες γραμμές της διπλωματίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα