Κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού.

Στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης σημειώθηκαν -και κατά τόπους εξακολουθούν να σημειώνονται- ασθενείς χιονοπτώσεις, με το θερμόμετρο να είναι, ωστόσο, πάνω από το μηδέν στις περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία,

στην Καστοριά χιονίζει, όπως και σε ορεινές περιοχές του νομού Φλώρινας -μέχρι πρόσφατα και στα ορεινά του νομού Κοζάνης- ενώ στα Γρεβενά έχει σταματήσει η χιονόπτωση.

Οι θερμοκρασίες στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη Φλώρινα, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους μείον δύο βαθμούς Κελσίου.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, στον Χορτιάτη, ενώ χιόνι έριξε και στην Έδεσσα.

Στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, όπως και σε άλλες πόλεις, οι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έξι έως και οκτώ μποφόρ κάνουν περισσότερο αισθητό το κρύο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου (από το 19,5 χλμ έως το 26 χλμ στο χιονοδρομικό κέντρο), στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη (μέσω Καστανιάς από το 89 χλμ. μέχρι τα όρια με το νομό Κοζάνης στο 98,3 χλμ.), στη δημοτική οδό Νάουσας με 3-5 Πηγάδια (από το 10 χλμ. έως το 17 χλμ.), στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου (από το 15 χλμ μέχρι το 20 χλμ.) και στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (από 16 χλμ. προς 25 χλμ.). Επίσης λόγω παγετού η επαρχιακή οδός Καστανερής - Μεγάλων Λιβαδίων στο δήμο Παιονίας χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα