Κουβέλη για Πρόεδρο Δημοκρατίας θέλει ο Βενιζέλος

Εισηγήσεις να αναλάβει πρωτοβουλίες στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να μη φανεί ότι είναι «αδύναμος» στο πολιτικό παιχνίδι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενόψει και της τρίτης ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στη Βουλή, σκοπεύει να πείσει τον Αντ.

Σαμαρά να προτείνουν άλλον υποψήφιο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την αποφυγή των πρόωρων εκλογών.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει αντικατάσταση του Σταύρου Δήμα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται στην περίπτωση που παρασκηνιακά έχουν γίνει εκείνες οι «συμφωνίες» που θα εξασφαλίζουν την έγκριση του επόμενου υποψηφίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που μπορεί να βάλει στο κόλπο της Προεδρικής εκλογής ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, σημειωτέον, είχε υπάρξει «κρυφός» υποψήφιος για το συγκεκριμένο αξίωμα το προηγούμενο διάστημα.

Εάν η πρόταση περί υποψηφιότητας Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας συμβάλει στην εξασφάλιση της στήριξης τουλάχιστον της μισής, αν όχι όλης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ., τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν. Πάντως, το παρασκήνιο αυτές τις ημέρες είναι εξόχως ενδιαφέρον και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα