Ζόε Κράβιτζ: Το κορίτσι που ξέφυγε από το βάρος του ονόματος της

10:01 10/1/2020 - Πηγή: People

Το να είσαι παιδί διάσημων γονιών (μπορούμε μόνο να φανταστούμε πως) δεν είναι εύκολο. Μέχρι την ηλικία που η συνείδηση δεν βρίσκεται ακόμα στα ηνία της ψυχοσύνθεσής σου, ίσως να μην δίνεις τόσο μεγάλη βαρύτητα σε κάποιες καταστάσεις και να τις κρίνεις ως αδιάφορες. Όταν όμως μπαίνεις στην εφηβεία που σε πιάνει κάτι το επαναστατικό, εκεί ίσως να αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι βάρος υπάρχει στους ώμους σου και θες

ίσως να το αποτινάξεις με βαθμό εξοντωτικό. Η Ζόε Κράβιτζ βρέθηκε σε αυτό το στάδιο, αλλά το διαχειρίστηκε με τρόπο που δεν την εξόντωσε.

Πέρασε μεν μια εποχή που ήταν βουλιμική και ήταν όταν ο μπαμπάς της χώρισε με τη μαμά της Λίζα Μπόνετ και αρραβωνιάστηκε με την Νικόλ Κίντμαν. Ναι, την γυναίκα με την οποία θα συμπρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά Big Little Lies. Ποιος να της το έλεγε τότε..;

Όπως ομολόγησε σε συνέντευξή της στο Elle, η Ζόε Κράβιτζ είχε τότε μεγάλα ζητήματα εσωτερικά με το μέγεθος των γονιών της και με την σωματική της εικόνα. Η μαμά της είχε ένα αδύνατο σώμα, η τότε όψιμη μητριά της Νικόλ το ίδιο. Γι΄αυτό και οδηγήθηκε στο να τρώει με μανία. «Ήμουν πολύ γκρινιάρα και ενοχλητική τότε. Τώρα είμαι καλά, αλλά φροντίζω να μην ξεχνάω ποτέ ότι πέρασα μια ασθένεια» λέει χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο Φιόνα Γκόλφαρ.

Από τα 15 της μέχρι τα 31 της χρόνια, δηλαδή ως σήμερα, η Ζόε Κράβιτς πέρασε από πολλά στάδια, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους. Απλώς για εκείνη υπήρχε η σκιά του Λένι Κράβιτζ που ζούσε μια πολύ ιδιαίτερη ζωή, η οποία σίγουρα δεν άφηνε ανεπηρέαστη την κόρη του. Όχι απαραίτητα με άσχημο τρόπο, αλλά αναμφίβολα ανακατεύθυνε τη ζωή της.

Ώσπου μια μέρα, πριν από 2 χρόνια, συστήνεται στο κοινό μέσα από τη σειρά Big Little Lies και δείχνει ότι πια δεν είναι η κόρη του Λένι. Είναι απλά η Ζόε που τυχαίνει να την λένε και Κράβιτζ. Ήδη η καριέρα της ως ηθοποιός έχει την αυτονομία της, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες για την ίδια έρχονται στο προσεχές διάστημα.

View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on Jan 8, 2020 at 12:44pm PST

Ο ρόλος της Catwoman στο νέο Batman του Ματ Ριβς είναι μια τεράστια πρόκληση. Η σειρά High Fidelity στο Hulu που είναι η ίδια παραγωγός και υποδύεται έναν ρόλο που ταυτίστηκε με τον Τζον Κιούζακ, είναι επίσης ένα μεγάλο στοίχημα για την ίδια. Πολλώ δε όταν στην ταινία είχε παίξει η μητέρα της Λίζα Μπόνετ.

Με λίγα λόγια, η Ζόε κατάφερε να φύγει από τη σκιά των γονιών της και τώρα πια έχει την ωριμότητα να ξαναμπεί ηθελημένα κάτω απ΄αυτή τη σκιά χωρίς να αισθάνεται ότι πρέπει να αναμετρηθεί με κάτι. Είναι απλά μια διαδικασία και τίποτα παραπάνω για εκείνη.

Αυτό όμως δεν μειώνει το τι έχει καταφέρει σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι πολλές οι φορές που άνθρωποι έχουν γονατίσει εξαιτίας του βάρους των γονιών τους. Η Ζόε δεν έπεσε σε αυτή τη λούπα.

Έχει όμως μπροστά της να ξεφύγει μιαν άλλη ατραπό: αν καταφέρει να πείσει το κοινό ως Catwoman, θα κληθεί να αφήσει πίσω της και το βάρος ενός θρυλικού ρόλου. Αλλά κι αυτό έχει την γοητεία του για την ίδια, μιας και της αρέσει που «ήμουν παράξενη και κάπως απομονωμένη» και δεν στοχεύει στο να κάνει κάτι τέλειο, ούτε να γίνει ένα παράδειγμα.

«Θέλω απλώς να εκτίθεμαι με ειλικρίνεια και να δείχνω σε όλους ότι είμαι ευτυχισμένα ατελής»…

View this post on Instagram

June 29th, 2019.

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on Dec 31, 2019 at 4:10pm PST

Keywords
Τυχαία Θέματα