Τι είναι το μικροβίωμα και γιατί θα ακούτε για αυτό παντού

13:30 5/7/2019 - Πηγή: People

Έχετε νιώσει ποτέ εκείνη την αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα σας όταν βγαίνετε από το ντους;  Ειδικά τώρα με τη ζέστη και τα αλλεπάλληλα ντους για να αντέξετε, σίγουρα σας έχει συμβεί. Για κάποιους ίσως είναι το ζητούμενο μάλιστα.

Αν ανήκετε σε αυτούς τους κάποιους, δώστε βάση στα παρακάτω γιατί κάνετε ένα huge λάθος χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε.

Εκτός του ότι μετά το ντους νιώθετε την επιδερμίδα σας να τραβάει και έχετε ανάγκη μία πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος asap, καταστρέφετε ταυτόχρονα το μικροβίωμα της επιδερμίδας σας.

Ξέρουμε, άγνωστη λέξη, αλλά το μικροβίωμα είναι

μία που πρέπει να μάθετε και να θυμάστε. Πρόκειται για το σύνολο όλων των μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα και λειτουργεί ως εξωτερική προστατευτική ασπίδα από τις καθημερινές «επιθέσεις», όπως ο καιρός, το ξύρισμα ή ακόμα και η απολέπιση.

Όταν λοιπόν εσείς μπαίνετε για ντους και χρησιμοποιείτε «σκληρά» αφρόλουτρα, ουσιαστικά καταστρέφετε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σας.

Καλά ως εδώ, πώς θα το προστατεύσετε όμως; Δεν είναι καθόλου δύσκολο, κάτι που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε είναι το αφρόλουτρό σας με ένα που σέβεται την επιδερμίδα και το μικροβίωμά της.

Ιδανική επιλογή είναι τα αφρόλουτρα Dove, καθώς έχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και ισορροπημένο pH, καθαρίζοντας απαλά και θρέφοντας την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα σέβονται το μικροβίωμά της, αφού είναι ήπια όσο το νερό. Επιπλέον, το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν, συνώνυμο της φροντίδας του Dove, προσφέρει στην επιδερμίδα σας την περιποίηση που χρειάζεται αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

Ακόμα, η πολυαγαπημένη σειρά Dove Nourishing Secrets μόλις εμπλουτίστηκε με μοναδικές νέες συνθέσεις, με τα εξωτικά αρώματα από πράσινο τσάι matcha, γάλα βρώμης και μέλι, οπότε οι επιλογές σας είναι πολλές.

Το μόνο δύσκολο τώρα είναι να επιλέξετε ποιό θα χρησιμοποιήσετε πρώτο!

Keywords
Τυχαία Θέματα