Πιτ Φρέιτς: Πέθανε στα 34 του ο άνθρωπος που έκανε γνωστό το Ice Bucket Challenge

19:08 10/12/2019 - Πηγή: People

Ο Πιτ Φρέιτς είχε δεχτεί έναν κουβά με κρύο νερό από φίλους του στην αγαπημένη του ομάδα baseball λίγο μετά τη διάγνωση των γιατρών για τη νόσο ALS που έπασχε. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα από τα μεγαλύτερα virals στο παγκόσμιο διαδίκτυο και έγινε περισσότερο γνωστή η νόσος που ταλαιπωρεί τόσο κόσμο και δεν υπάρχει τρόπος να ιαθεί ή έστω να την καθυστερήσουν. Το Ice Bucket Challenge έγινε γνωστό από τον Φρέιτς και γι΄αυτό ο θάνατος του το απόγευμα της Δευτέρας προκάλεσε θλίψη

σε όλο τον κόσμο.

Ο Φρέιτς ήθελε να γίνει αθλητής του baseball. Κι έτσι είχε ξεκινήσει. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τη Γερμανία για να παίξει σε ομάδα. Μετά επέστρεψε στις ΗΠΑ, αλλά ύστερα από έναν τραυματισμό του έγινε η διάγνωση γι΄αυτή την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Ήταν τέλη του 2011, αρχές του 2012 όταν η ζωή του άλλαξε για πάντα. Πια, δε μπορούσε να είναι αθλητής του baseball. Η ασθένεια αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα στον οργανισμό του και μέσα σε ένα χρόνο είχε χάσει κάθε νευρική λειτουργία.

Τα τελευταία 5 χρόνια και με αποκορύφωμα το Ice Bucket Challenge, ο Φρέιτς και η γυναίκα του είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ALS και στην κινητοποίηση για δωρεά σε ερευνητικά προγράμματα που αναζητούν τρόπους ανάσχεσης της νόσου. Ήταν χάρη στη δική του δράση που συγκεντρώθηκε ένα ποσό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ και υπήρξε μια πρόοδος σε ερευνητικό επίπεδο, με τους επιστήμονες να ανακαλύπτουν το γονίδιο που συμβάλλει στην εξάπλωση της νόσου στον οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα