Χιλή: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροπλάνο με 38 επιβαίνοντες – Ομάδα διάσωσης αναζητά επιζώντες

16:06 10/12/2019 - Πηγή: People

Δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα από την απογείωση του αεροπλάνου C-130 Hercules στο Πούντα Αρένας στα νότια της Χιλής, όταν το σήμα του στο ραντάρ εξαφανίστηκε. Η επικοινωνία του αεροπλάνου με τον πύργο ελέγχου κόπηκε και από εκείνη τη στιγμή και μετά το αεροπλάνο αγνοείται. Αυτό συνέβη στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα Χιλής και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια.

Παρόλα αυτά, υο γραφείο τύπου της αεροπορίας της Χιλής ανακοίνωσε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να συνετρίβη το αεροσκάφος και γι΄αυτό έχουν

αποσταλεί ειδικές δυνάμεις με στόχο να αναζητήσουν επιζώντες. Μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν 17 άτομα προσωπικού και 21 επιβάτες. Προορισμός του ήταν η Ανταρκτική, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η χώρα στην παγωμένη ήπειρο.

Το σημείο στο οποίο εξαφανίστηκε και κατά πάσα πιθανότητα συνετρίβη, είναι μια αχανής έκταση από λεπτά στρώματα πάγου και κατευθυνόταν στη βάση της Ανταρκτικής για λόγους συντήρησης των μηχανημάτων και των υποδομών.

Από τα 38 άτομα που ήταν στο αεροπλάνο, για κανένα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε και πλέον όλες οι ελπίδες στρέφονται στις αποστολές διάσωσης, σε μια υπόθεση που θυμίζει στο ξεκίνημά της την περίπτωση του πλοίου Terror που χάθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα κατά την διάρκεια αποστολής στον αρκτικό κύκλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα