Πέθανε ο τελευταίος λευκός ρινόκερος – Εξαφανίστηκε το είδος στη Μαλαισία

10:55 25/11/2019 - Πηγή: People

Τον περασμένο Μάιο είχε πεθάνει ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος, ένα είδος γνωστότερο ως ρινόκερος της Σουμάτρα. Είχε απομείνει πλέον μόνο ένα θηλυκό, η Ίμαν. Επομένως, ήταν ζήτημα χρόνου το είδος να εξαφανιστεί οριστικά στην περιοχή της Μαλαισίας.

Η Ίμαν είχε αιχμαλωτιστεί το 2014 και ήταν στο ζωολογικό κήπο της Μαλαισίας με στόχο να υπάρξει αναπαραγωγή με τον αρσενικό λευκό ρινόκερο. Αυτό δεν επετεύχθη και η κατάσταση της υγείας της άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν πολλές οι φορές που το ζώο υπέστη αιμορραγία και κατάφερναν να τη σώζουν. Το ζώο υπέφερε

όμως από καρκίνο και κατέληξε πολύ νωρίτερα από τον εκτιμώμενο χρόνο.

Το είδος της Ίμαν, που είναι το μικρότερο είδος ρινόκερου, έφτασε σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ μέχρι πριν μπορούσες να το συναντήσεις σε όλη την Ανατολική Ασία και την Ινδονησία. Σύμφωνα με τη WWF, έχουν απομείνει ακόμα 80 ρινόκεροι που είναι διασκορπισμένοι στις εκτάσεις της Σουμάτρα. Όμως ο ρυθμός με τον οποίο τους σκοτώνουν για να χρησιμοποιήσουν τα κέρατά τους σε κατ΄ευφημισμόν ιατρικές μεθόδους ή σε προϊόντα αισθητικής, ειδικά στην Ιαπωνία, διαγράφει το μέλλον τους ως πολύ μαύρο.

Και δεν είναι το μόνο είδος ρινόκερου. Οι εκτιμήσεις λένε πως σε λίγα χρόνια θα συμβεί το ίδιο και με τον μαύρο ρινόκερο και τον ρινόκερο της Ιάβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, – Εξαφανίστηκε, Μαλαισία,pethane, – exafanistike, malaisia