Όσκαρ 2020: Ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που επέλεξαν οι διάσημοι για τη μεγάλη βραδιά

12:17 15/2/2020 - Πηγή: People

Νίκος Κούλης. Ένα ονοματεπώνυμο που αν δεν ασχολείσαι με τον χώρο του κοσμήματος, ίσως να μην σου λέει πολλά. Ειδικά σε εμάς εδώ που δεν ζούμε μέσα στο γκλάμουρ. Στην τεράστια αγορά της Αμερικής πάντως, ο Νίκος Κούλης είναι πασίγνωστος, κι αν όχι μέσω του ονόματος του, σίγουρα μέσα από τις δημιουργίες του.

Έχοντας κατακτήσει στο παρελθόν το GEM Award in Jewelry Design, που είναι η ύψιστη τιμητική διάκριση για κοσμήματα και κοπές

πολύτιμων λίθων, ο Νίκος Κούλης είδε τις δημιουργίες του να εξαπλώνονται στα πιο φημισμένα καταστήματα με χρυσαφικά και διαμάντια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, της Μόσχας, του Λονδίνου, ακόμα και της Μέσης Ανατολής.

Τη βραδιά των Όσκαρ ήταν παρών διά των κοσμημάτων του στο κόκκινο χαλί και στη σκηνή της απονομής, με την Κρίστεν Γουίγκ να επιλέγει τις δημιουργίες του, αλλά να μην είναι η μόνη. Στο παρελθόν και στις βραβεύσεις των τελευταίων εβδομάδων, τα κοσμήματα του έχουν βρεθεί σε celebrities όπως Όπρα Γουίνφρεϊ,βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, Μέγκαν Μαρκλ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Ριάνα, Τζέιν Φόντα, Γκουίνεθ Πάλτροου, Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν, Αλίσια Βικάντερ, Σάλμα Χάγιεκ και Τζένιφερ Λόρενς.

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μίλησε για το τι σημαίνει να τον επιλέγουν ονόματα με τέτοια προβολή παγκοσμίως.

«Tα placements αυτά αποτελούν ωραίες στιγμές προβολής της δουλειάς μου, σε ένα ασύγκριτα μεγαλύτερο κοινό απ’ αυτό που τη γνωρίζει ήδη. Διαλέγουμε ποιο πρόσωπο θα θέλαμε να φορέσει τα κοσμήματα και συνεργαζόμαστε με τις styling teams τους, με συγκεκριμένες προτάσεις κομματιών ανάλογα με τις εμφανίσεις που έχουν.

Ακολουθούμε μια τολμηρή, αυστηρά εκλεκτική στρατηγική που δεν γνωρίζαμε αν θα πετύχαινε, όταν υπάρχουν brands που πληρώνουν τεράστια ποσά για κάποιο placement, αλλά τελικά αποδίδει για εμάς. Υπάρχουν ευτυχώς οι διάσημες γυναίκες που επιλέγουν να εμφανίζονται με δημιουργίες ενός ανεξάρτητου designer και δεν υποκύπτουν στα συμβόλαια εκατομμυρίων με τα brands που «αγοράζουν» τα placements τους».

Όσο για την πηγή έμπνευσης του, ο Νίκος Κούλης ανέφερε: «Η έμπνευση είναι μια συνεχής διεργασία στο μυαλό μου. Κάθε βόλτα στην πόλη, ταινία, έργο τέχνης ή εικόνα μπορεί να μεταβολιστεί δημιουργικά σε ένα στοιχείο ή φόρμα κοσμήματος. Περισσότερο από τον σχεδιασμό με γοητεύει η κατασκευή του κοσμήματος. Το σχέδιο μπορεί να αλλάξει, αν οι πέτρες δεν «υπακούν», αν ο πειραματισμός σε μια τεχνική δεν δουλέψει. Χρησιμοποιώ πάντα χρυσό, διαμάντια σε ιδιαίτερες κοπές και αναζητώ σμαράγδια, ρουμπίνια και μπλε ζαφείρια σε τόνους που με ιντριγκάρουν. Στον σχεδιασμό με οδηγεί η ποιότητα των πετρών και η γεωμετρία που διαμορφώνεται με τις διαφορετικές φόρμες των υλικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσκαρ 2020, Έλληνας,oskar 2020, ellinas