Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Ο κατηγορούμενος γελούσε μέσα στην αίθουσα – Το ξέσπασμα της εισαγγελέως

19:30 14/2/2020 - Πηγή: People

Με την κατάθεση του τελευταίου ανθρώπου που είχε επαφή με την Ελένη Τοπαλούδη πριν από τη στυγερή δολοφονία της συνεχίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του ενός εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, ήταν εκείνη που προκάλεσε το οργισμένο ξέσπασμα της εισαγγελέως της έδρας, η οποία παρενέβη, όταν συνειδητοποίησε ο νεαρός γελούσε και ήταν προκλητικός καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ, ας σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφάνιζε τέτοια συμπεριφορά μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

κλήθηκε να καταθέσει η στενή φίλη της κοπέλας, η οποία περιέγραψε τον χαρακτήρα της Ελένης, ενώ αποκάλυψε και όσα γνώριζε γύρω από την υπόθεση.

«Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα όπως και εγώ» είπε η μάρτυρας που δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για την προσωπικότητα του θύματος, αλλά και για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συζήτησης που είχαν το μοιραίο βράδυ του βιασμού και δολοφονίας της.

«Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα.  Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι  θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχε συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι, μια και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει», είπε αρχικά η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι, εφόσον ήθελε να φάει, θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μού έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «Πάρε με τηλέφωνο σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε.

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό της κοπέλας έναν χρόνο νωρίτερα, η μάρτυρας δήλωσε πως η άτυχη φοιτήτρια μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν».

Οι επίμονες ερωτήσεις της έδρας, που όμως, δεν αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένη απάντηση έγιναν αφορμή για να δεχθεί επιπλήξη η νεαρή γυναίκα.

Μάρτυρας: Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι, απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δεν θέλω να μιλήσω, σας απαντάω.

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη, θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο.

Μάρτυρας: Της φαινόταν καλός, αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας: Πράγματι, έτσι φαίνεται.

Είναι η στιγμή που ο 20χρονος κατηγορούμενος χαμογέλασε με την εισαγγελέα να ξεσπά με την αντίδραση του: «Γελάτε, κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά…».

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας, η νομική πλευρά του 21χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου γνωστοποίησε ότι εκείνος βρίσκεται σε εντατική παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό των φυλακών και πως αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό θέμα, ενώ ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή, με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής».

Το δικαστήριο ζήτησε έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών προκειμένου να βεβαιωθούν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα