Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε 139 πανάκριβα αυτοκίνητα στις 14 γυναίκες του και ο λαός ξεσηκώθηκε

15:31 14/11/2019 - Πηγή: People

Την ώρα που ο μέσος κάτοικος της χώρας του παίρνει μηνιαίο μισθό 128 ευρώ και η φτώχια είναι κάτω από το όριο της εξαθλίωσης, ο βασιλιάς Μ’ Σουάτι ο Τρίτος χρησιμοποίησε τα λεφτά του λαού για να αγοράσει 19 Rolls Royce και 120 BMW στις 14 γυναίκες του!

Όχι, δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στους αριθμούς. Ξοδεύοντας συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια, αγόρασε αυτά τα πανάκριβα οχήματα στις γυναίκες του και προκάλεσε τον ξεσηκωμό του λαού.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μ’ Σουάτι είναι ένας από τους πλουσιότερους βασιλιάδες παγκοσμίως, με τις καταθέσεις

του στην τράπεζα να υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, χώρια την αξία των ακινήτων που βρίσκονται υπό την κατοχή του.


Ο 51χρονος ηγέτης της Σουαζιλάνδης βρίσκεται στο θρόνο από το 1986, όταν ήταν 18 ετών και μέχρι σήμερα η βασιλεία του χαρακτηρίζεται από πολλές τέτοιες κινήσεις αδιαφορίας προς τους 1.3 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκτός από τους μισθούς πείνας, έχουν να αντιμετωπίσουν το HIV (οι στατιστικές λένε πως το 1/4 των ανθρώπων από 15 ως 49 ετών έχει τον ιό), που έχει φέρει τον μέσο όρο ζωής στα 32 έτη για έναν άντρα, και πολλές θανάσιμες ασθένειες. Μόλις πριν μερικά χρόνια είχε αγοράσει ένα πολυτελές τζετ αξίας 230 εκατομμυρίων!

Ο Μ΄Σουάτι έχει 14 γυναίκες και 23 παιδιά και προχώρησε σε αυτή την εξωπραγματική αγορά αυτοκινήτων από τη Νότιο Αφρική, για να τα χαρίσει στη μητέρα και τις γυναίκες, αλλά και για προσωπική του χρήση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης  Γουαντίλε Ντλούντλού έκανε λόγο για «μεσαίο δάχτυλο» που δείχνει με αυτή την κίνηση ο βασιλιάς και κάλεσε τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτό το οπισθοδρομικό καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα