Νέος κοροναϊός: Τρεις πόλεις μπήκαν σε καραντίνα στην Κίνα

16:11 23/1/2020 - Πηγή: People

Στον «αστερισμό» του νέου κοροναϊού βρίσκεται η Κίνα, αφού πλέον η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία, ενώ όλος ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δίνει ντιρεκτίβες αντιμετώπισης και προφύλαξης.

Ως προς την Κίνα που φαίνεται να είναι η ρίζα της έξαρσης, τρεις πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα. Γουάν, Ετζού και Χουανγκάνγκ βρίσκονται υπό περιορισμό, με συνολικά 20 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και να τους έχει συσταθεί να μην

κυκλοφορούν στο δρόμο. Παράλληλα, έχουν διακοπεί οι μετακινήσεις τόσο εντός της πόλης όσο και εκτός. Αυτό σημαίνει πως δεν λειτουργούν λεωφορεία, τρένα, αεροδρόμια κι ενώ στην Κίνα γιορτάζουν τις διακοπές του δικού τους νέου έτους, με δεκάδες εκατομμύρια να σχεδίαζαν ταξίδια εντός κι εκτός της χώρας.

Όπως ήταν λογικό, μετά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την καραντίνα, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα της χώρας γέμισαν και άδειασαν το εμπόρευμα τους, με την κατάσταση να θυμίζει πόλεμο.

Να αναφερθεί πως το Γουάν είναι μια από τις πιο «χτυπημένες» πόλεις και ένα από τα σημεία που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, που έχουν φτάσει παγκοσμίως σε 633, με 95 ασθενείς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, στο Πεκίνο έχουν αρχίσει οι ακυρώσεις μεγάλων εκδηλώσεων γύρω κι από την δική τους Πρωτοχρονιά που είναι στις 25 του μήνα, δηλαδή αυτό το Σάββατο, και πλέον η χώρα οδεύει σταδιακά προς μια συλλογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Keywords
Τυχαία Θέματα