Η πιο διάσημη παρουσία στη Φρανκφούρτη είναι η Τζένη, το άλογο

15:56 20/9/2019 - Πηγή: People

Αν έχεις διαβάσει Τόλκιν και έχεις δει Lord of the Rings, τότε δε μπορείς παρά να την αποκαλέσεις Μεάρας. Η Τζένη το λευκό άλογο είναι μια διάσημη φιγούρα στη Φρανκφούρτη εδώ και αρκετά χρόνια. Περπατάει στα πεζοδρόμια της πόλης και γνωρίζει κόσμο, καθώς ο ιδιοκτήτης της δε μπορεί πια να την ακολουθήσει.

Ο Βέρνερ Βαϊσεντέλ είναι πια κοντά στα 80 του και δεν έχει τις αντοχές να ιππεύσει τη Τζένη, ούτε μπορεί να την χαλιναγωγήσει

πεζός. Ούτε γίνεται βέβαια να την έχει διαρκώς εγκλωβισμένη στο σπίτι του, αφού το άλογο χρειάζεται να περπατά και να ασκείται.

Έτσι, μια μέρα πριν από 14 χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει να την αφήσει ελεύθερη. Η Τζένη άρχισε τότε να κάνει τις βόλτες της στην πόλη της Φρανκφούρτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Φεσενχάιμ και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει.

Έχοντας διαρκώς στο χαλινάρι της ένα χαρτάκι που λέει «Με λένε Τζένη, δεν το έχω σκάσει, απλώς κάνω τη βόλτα μου, ευχαριστώ», το Αραβικό άλογο έχει γίνει διάσημο στην πόλη κι είναι από τα πιο αγαπητά ζώα.

Παρά το γεγονός πως αρκετές φορές πολίτες τηλεφωνούν στην αστυνομία θεωρώντας πως μπορεί να γίνει επικίνδυνη, δεν έχει προκαλέσει ποτέ το παραμικρό. Κι η αστυνομία δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να δράσει. Απλώς τηλεφωνούν στον Βέρνερ και σιγουρεύονται πως γνωρίζει που είναι το άλογο.

Η Τζένη έχει καταφέρει να αποκτήσει φίλους, όπως έναν κτηνίατρο στη γειτονιά που την εξετάζει κατά καιρούς και την βρίσκει υγιή, αλλά και τουρίστες ή ντόπιους που συνηθίζουν να της δίνουν κάποια λιχουδιά. Κάτι που φυσικά την χαροποιεί, αφού όπως θα δείτε και στο βίντεο, η Τζένη σταματάει και μασουλάει τους κισσούς στους τοίχους και τα σπίτια που βρίσκονται στον διάβα της.


Keywords
Τυχαία Θέματα