Η ιστορία και η δημιουργία του πρώτου Fjällräven jacket ξεκινάει από ένα ταξίδι στην Γροιλανδία- Ανακάλυψε την

16:04 8/11/2019 - Πηγή: People

1 από 6

2 από 6

3 από 6

Sponsored Ad

4 από 6

5 από 6

6 από 6

Όλα ξεκίνησαν με μια αποστολή στη Γροιλανδία που οργάνωσαν κάποιοι ανήσυχοι εξερευνητές μαζί με το πρωτοποριακό πνεύμα του Åke Nordin, του ιδρυτή της Σουηδικής Fjällräven. Για να παρουσιαστεί η Fall/Winter 2019 συλλογή Fjällräven jackets και παρκά πρέπει κανείς να ανατρέξει στην ιστορία και στην δημιουργία του πρώτου Fjällräven jacket.

Το καλοκαίρι

του 1966 Σουηδοί και Νορβηγοί αλπινιστές και ερευνητές παγετώνων οργανώσανε μια αποστολή στην Γροιλανδία. Η προετοιμασία για τις ακραίες προκλήσεις που θα αντιμετωπίζανε στην Αρκτική διήρκησε ενάμιση χρόνο. Ο Åke και η Fjällräven σχεδίασε και έφτιαξε δύο σκηνές από ενισχυμένο νάιλον και παρείχε στην ομάδα τα σακίδια. Ο εξοπλισμός είχε αντέξει τις πιέσεις “εκπληκτικά καλά” αλλά υπήρχε δυσαρέσκεια για τα ρούχα που φορούσε η ομάδα από άλλον προμηθευτή. Ο Åke αμέσως είδε την ευκαιρία να λύσει άλλη μια outdoorwear πρόκληση. Τότε φτιάχτηκε το πρώτο Fjällräven jacket. Ένα ύφασμα που κάποτε είχε χρησιμοποιήσει για μια σκηνή και ήταν πολύ βαρύ αποδείχθηκε ιδανικό για jacket και το μόνο που χρειαζόταν βελτίωση ήταν η αντίσταση του υφάσματος στο νερό. H ιδέα να χρησιμοποιήσει το κερί που έβαζε στα σκι του ήταν και η λύση για το jacket. Ο απίθανος συνδυασμός ενός απορριφθέντος υλικού για σκηνές και ενός κεριού για σκι οδήγησε στην δημιουργία του εικονικού jacket Greenland το οποίο πήρε το όνομα του από αυτή την αποστολή.

Το θρυλικό Greenland είναι φτιαγμένο από το ανθεκτικό και αδιάβροχο υλικό G-1000 Eco με ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι. Το Greenland wax προσφέρει επιπρόσθετη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Αγαπημένο κομμάτι, ιδανικό για ορειβασία και υπαίθριες δραστηριότητες αλλά και για την ζωή στην πόλη.

Η φύση είναι η σταθερή πηγή έμπνευσης της Fjällräven. O ιδρυτής της προμηθευόταν υλικά απευθείας από το περιβάλλον γύρω του και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει η ομάδα του σήμερα. Πολλά από τα υλικά Fjällräven αναπτύσσονται από την ίδια την εταιρεία και άλλα από τους καλύτερους προμηθευτές της βιομηχανίας. Στόχος της Fjällräven, δεν είναι μόνο η δημιουργία προϊόντων που ανταπεξέρχονται στις προσδοκίες σας, είναι και η ανάπτυξη υλικών που αντέχουν στις outdoor δράσεις έχοντας παράλληλα όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Υλικά όπως το ανθεκτικό και αδιάβροχο G-1000, το ελαφρύ Eco-shell και το ανακυκλωμένο μαλλί, ένα από τα πιο λειτουργικά υλικά της φύσης, κάνουν τα εξαιρετικά ανθεκτικά jackets Fjällräven την καλύτερη επιλογή για τις φετινές δραστηριότητες και εξορμήσεις στην φύση αλλά και στην πόλη.

Έλα πιο κοντά στη φύση.

Δείτε παραπάνω τη Fjällräven Fall/Winter 2019 συλλογή από jackets και parka

Keywords
Τυχαία Θέματα
Fjällräven, Γροιλανδία, Ανακάλυψε,Fjällräven, groilandia, anakalypse